Autor:

Křehké česnekové kuře

Snadné
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře naporcované na 8 dílů
1 ks
Kefír 500 ml
Sojová omáčka 1 lžíce
Hořčice 1 lžička
Prolisovaný česnek 5 stroužek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Kuře naložíme do marinády připravené z ostatních surovin na 1-3 dny (čím déle, tím lépe).
Po naložení kuře vyjmeme z marinády a otřeme do sucha (nejlépe papírovými utěrkami) a vložíme volně na pekáč, aby se kousky nedotýkaly jeden druhého. Pečeme při 210 °C. Prvně stehenní části, po 10-ti minutách přidáme prsní části. Celkově pečeme stehna 30, prsa 20 minut.
Podáváme s oblíbenou přílohou a jednoduchým salátem. Kupodivu tohle jí i všechny děti, kterým jsme to kdy servírovali.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Vaření na zahradě. Skvělé recepty na gril pro celou rodinu Články z

Komentáře k receptu: Křehké česnekové kuře

Komentáře

  1. Tomáš Nevěřící   02.02.2007 | 12:08 | reagovat | závadný

    Tento recept se mi zdá životi nebezpečný pro dospělé, a co chudáci děti. Tři dny syrové kuře namočené v mléčném kefíru i když je tam hořčice a sojovka, br br to se muší líbit všem mikroorganizmům a určitě se to nebude líbit našemu trávicímu traktu. Že by začátek redukční diety?

  2. barča   01.02.2007 | 11:31 | reagovat | závadný

    Také bych to kuře při pečení polila marinádou, nebude to suché a k soli, je tam sice sojovka, ale jen 1 lžíce a ta na celé kuře určitě nestačí, takže bych přisolila. Ale jinak něco podobného znám (s tou marinádou), je to moc dobré, marináda se přidává. A ještě připomínka, i když je maso naložené, tak bych rozhodně pekla déle, podle mně se kuře za 20 až 30 minut nepropeče dostatečně ( salmonella).

  3. Anonym   01.02.2007 | 9:39 | reagovat | závadný

    Půl litru kefíru je proto, aby bylo kuře potopené.

  4. Jana P.   01.02.2007 | 9:30 | reagovat | závadný

    Také mi to připadá jako plýtvání, 1/2 l kefíru se do masa určitě nevsákne.

  5. Anonym   01.02.2007 | 9:29 | reagovat | závadný

    Nenašel jsem v receptu sůl. Opravdu solit netřeba nebo se jedná o drobné opomenutí?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web