Kraslická liškajda

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks brambory velká, oloupaná
    • 200
      g lišky
    • 2
      lžíce máslo + na dochucení
    • 750
      ml kyselé mléko
    • 3
      lžíce smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • sůl na dochucení
    • kmín na dochucení
    • ocet na dochucení (nebo polévkové koření)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nakrájejte na kolečka a dejte vařit do hrnce do 500 ml lehce osolené vody.
2
Očištěné houby osmažte na části másla s kmínem a přidejte k bramborám. K tomuto základu vlijte mléko a smetanu, zahustěte moukou, rozmíchanou v troše studené vody,
3
a mírným varem vařte asi 10 minut. Nakonec vmíchejte prošlehaná vejce.
4
Do každého talíře dejte po lžičce zbylého másla a pak vlijte polévku.
5
Dochuťte octem a polévkovým kořením.
Zařazení: Pokrmy Polévky Z hub

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.