Autor:

Kraslická liškajda

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory
velká, oloupaná
2 ks
Lišky 200 g
Máslo
+ na dochucení
2 lžíce
Kyselé mléko 750 ml
Smetana 3 lžíce
Hladká mouka 1 lžíce
Vejce 2 ks
Sůl
na dochucení
 
Kmín
na dochucení
 
Ocet
na dochucení (nebo polévkové koření)
 
Kraslická liškajda

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Polévky, Z hub

Brambory nakrájejte na kolečka a dejte vařit do hrnce do 500 ml lehce osolené vody.
Očištěné houby osmažte na části másla s kmínem a přidejte k bramborám. K tomuto základu vlijte mléko a smetanu, zahustěte moukou, rozmíchanou v troše studené vody,
a mírným varem vařte asi 10 minut. Nakonec vmíchejte prošlehaná vejce.
Do každého talíře dejte po lžičce zbylého másla a pak vlijte polévku.
Dochuťte octem a polévkovým kořením.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Kraslická liškajda

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web