Autor:

Kraslická liškajda

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory
velká, oloupaná
2 ks
Lišky 200 g
Máslo
+ na dochucení
2 lžíce
Kyselé mléko 750 ml
Smetana 3 lžíce
Hladká mouka 1 lžíce
Vejce 2 ks
Sůl
na dochucení
 
Kmín
na dochucení
 
Ocet
na dochucení (nebo polévkové koření)
 
Kraslická liškajda

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Polévky, Z hub

Brambory nakrájejte na kolečka a dejte vařit do hrnce do 500 ml lehce osolené vody.
Očištěné houby osmažte na části másla s kmínem a přidejte k bramborám. K tomuto základu vlijte mléko a smetanu, zahustěte moukou, rozmíchanou v troše studené vody,
a mírným varem vařte asi 10 minut. Nakonec vmíchejte prošlehaná vejce.
Do každého talíře dejte po lžičce zbylého másla a pak vlijte polévku.
Dochuťte octem a polévkovým kořením.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kraslická liškajda

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web