Královský gril

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
20 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vratislav

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l slunečnicový olej
    • 4
      ks cibule velké
    • 1
      ks česnek větší
    • bazalka čerstvá
    • tymián čerstvý
    • máta peprná divoká čerstvá nebo čerstvá zahradní
    • 1
      ks šťovík list
    • pampeliška několik listů
    • jitrocel několik listů
    • jetel bílý několik květů
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na hrubo - podélné lístky, česnek nakrájíme také na hrubo. Přivedeme olej do varu a veškeré suroviny do něj vhodíme, přičemž dodržujeme pořadí, jak je v zadání. Ihned vypneme a necháme prochladnout. Do vzniklé marinády nakládáme maso na grilování nejménně na tři dny.
2
Recept je původně na skopové (jehněčí) maso. Dá se s úspěchem použít na veškerá masa: vepřové, hovězí, kuřecí, králičí, zajíc je znamenitý, ale musí se nechat rozložit déle cca 10 dní, veškerá zvěřina se nakládá na 5-8 dní.
3
Grilujeme velmi pomalu na dřevěném uhlí nebo na tvrdém dřevě. Pokládáme větvičkami jalovce a borového jehličí (pozor s rozumem 2-3 větvičky před dokončením).
4
Jako přílohu dáváme dostatek zeleninového salátu a servírujeme na měkkém chlebu.
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • Wendy
    Wendy |

    8. 5. 2007 19:16

    Vypadá to zajímavě...Na kolik masa je tento rozpis? - 1 litr oleje...