Autor:

Královský gril

20 minut PT0H20M
Snadné
Ingredience
Slunečnicový olej 1 l
Cibule
velké
4 ks
Česnek
větší
1 ks
Bazalka
čerstvá
 
Tymián
čerstvý
 
Máta
peprná divoká čerstvá nebo čerstvá zahradní
 
Šťovík
list
1 ks
Pampeliška
několik listů
 
Jitrocel
několik listů
 
Jetel bílý
několik květů
 
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Cibuli nakrájíme na hrubo - podélné lístky, česnek nakrájíme také na hrubo. Přivedeme olej do varu a veškeré suroviny do něj vhodíme, přičemž dodržujeme pořadí, jak je v zadání. Ihned vypneme a necháme prochladnout. Do vzniklé marinády nakládáme maso na grilování nejménně na tři dny.
Recept je původně na skopové (jehněčí) maso. Dá se s úspěchem použít na veškerá masa: vepřové, hovězí, kuřecí, králičí, zajíc je znamenitý, ale musí se nechat rozložit déle cca 10 dní, veškerá zvěřina se nakládá na 5-8 dní.
Grilujeme velmi pomalu na dřevěném uhlí nebo na tvrdém dřevě. Pokládáme větvičkami jalovce a borového jehličí (pozor s rozumem 2-3 větvičky před dokončením).
Jako přílohu dáváme dostatek zeleninového salátu a servírujeme na měkkém chlebu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Královský gril

Komentáře

  1. Wendy   08.05.2007 | 19:16 | reagovat |

    Vypadá to zajímavě...Na kolik masa je tento rozpis? - 1 litr oleje...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web