Autor:

Královské řezy II.

Střední
Bílé těsto
Polohrubá mouka 360 g
Máslo 360 g
Voda 3 lžíce
Tmavé těsto
Moučkový cukr 200 g
Vejce 6 ks
Kakao 50 g
Ořechy 70 g
Krém
Máslo 250 g
Cukr 200 g
Mléko 1/4 l
Puding 1 g
Žloutek 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Ze surovin vypracujeme bílé těsto a necháme 2 hodiny odpočinout. Rozdělíme na dva díly, jeden upečeme na obráceném pekáči a druhý dáme na hluboký plech. Na něj vlijeme černé těsto, upečeme mírně a necháme vystydnout. Pak potřeme krémem, přiklopíme další bílou plackou a pocukrujeme.

Černé těsto: ušleháme cukr se žloutky a kakaem a vmícháme sníh a oříšky.

Krém: uvaříme pudink a necháme vychladnout. Utřeme máslo se žloutky a cukrem a po lžičkách vmícháme pudink.

Tento recept dělávávala moje babička, už léta se ho chystám zkusit sama, ale je pracnější a já mám doma malého křiklounka, který mě nenechá trávit hodiny u plotny, tak doufám, že to někdo vyzkoušíte a dáte vědět, jak se povedlo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Buchty jako od babičky krok za krokem Buchty jako od babičky krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Královské řezy II.

Komentáře

  1. Jana   27.04.2007 | 11:49 | reagovat | závadný

    Bílou placku na plechu těsně před přesunem nechám na chvilku nahřát na plotýnce,pak se placka přesune lehčeji.Bílé těsto se nesmí přepéct do růžova.

  2. lenča   20.04.2007 | 20:08 | reagovat | závadný

    Co myslíte - upéct na obraceným pekáči?

  3. Jana Peková   19.04.2007 | 12:57 | reagovat | závadný

    Nejsem autorkou tohoto receptu.ale také takto peču na obráceném pekáči ten druhý plát-třeba u laskonkových řezů už jem na tento dotaz odpovídala-plech se mastit nemusí-i toto těsto je mastné dost a upečený plát se snadno sesune na ten první s připraveným krémem.

  4. Jaroslava Oumarová   19.04.2007 | 12:53 | reagovat | závadný

    Jano, na obráceném plechu se těsto peče, aby výsledná placka lépe přikryla krém na korpusu. Plech je dobré pokrýt papírem na pečení, lépe to jde sundat. A ještě lepší jsou, jak už jsem psala péct rovnou nakrájené čtverečky ( plát rozkrájet rádlem a upéct ), jinak by mohl začátečník snadno vyrobit puzzle :-)) Těsto nesmíte přepéct do růžova, jinak se drolí úplně. A aby to šlo lépe sloupnout z papíru, trošku ho ze spodu nahřejte ( položte na nahřátou podložku ).

  5. Jana z VM   19.04.2007 | 12:27 | reagovat | závadný

    Proč se peče část bílého těsta na obráceném pekáči ? Má to nějaký smysl a má se ten obrácený plech namastit?? Prosím o bližší vysvětlení , díky.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web