KRÁLOVSKÉ PAŠTIČKY

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení listové těsto
    • 0,5
      l vepřový vývar
    • 250
      g kuřecí prsa
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      ks cibule
    • 20
      g máslo
    • 150
      g žampiony
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 125
      ml smetana
    • sůl
    • 1
      ks žloutek
    • pepř mletý
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozmražené těsto rozkrojíme na 8 čtverců 6x6 cm, střed vykrojíme, zbytky vyválíme a nakrájíme na 4 čtverce, na každý dáme 2 vykrojené, vnitřek a povrch potřeme žloutkem. Pečeme 5 min., potom teplotu snížíme.
2
Maso, bobkový list a cibuli dáme do vroucího vývaru a vaříme 20 min. Z másla a mouky uděláme jíšku, vmícháme vývar a omáčku vaříme až zhoustne. Houby rozkrájíme na čtvrtky, přidáme do omáčky a vaříme 5 min. Přidáme maso nakrájené na kostičky. Smetanu a žloutek rozkvedláme, zamícháme do ragú, nevaříme. Ochutíme.
3
Paštičky naplníme ragú a servírujeme s řezy citronu a worcestrovou omáčkou. Paštičky plněné ragú jsou klasickou specialitou mnoha mezinárodních kuchyní.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.