Autor:

Královna sněhového pečiva

Obtížné
Ingredience
Lískové oříšky 200 g
Bílek 3 ks
Sůl 1 špetka
Cukr 120 g
Polohrubá mouka 50 g
Kakao 2 lžíce
Máslo 70 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Příprava ořechů: troubu předehřejeme na 175-180 °C. Lískové ořechy dáme na plech a 8-12 minut pražíme, občas plechem zatřeseme.
Plech vyndáme, ořechy nasypeme na utěrku, zabalíme a třením zbavíme slupek, které pak vyfoukáme. (Slupek se nelze zbavit úplně, tak nepropadejte panice, na rozdíl od v obchodě koupených se vám odmění intenzivním aromatem a chutí). Ořechy po částech nasekáme buď ručně, nebo rychle v mixéru, ale nesmí!!! být nasekané najemno.
Těsto: z bílků a soli ušleháme sníh, přisypeme cukr a šleháme, dokud se zcela nerozpustí. Postupně vmícháme mouku a kakao a nakonec máslo a ořechy.
Plechy vyložíme pečícím papírem. Lžící sázíme na plech malé kopečky. Zachováme 4 cm odstup, protože těsto se při pečení poněkud rozteče.
Pečeme asi 12 minut (dle trouby).
Je to velmi vhodná a chutná alternativa, jak se „zbavit“ přebytečných bílků z pečení a přesto, že díky oříškům (já dělám minimálně 3-4 dávky) to není nejlevnější cukroví, zkuste aspoň jednu dávku a uvidíte, že mu přijdete na chuť (dobroučké je už totiž těsto samo o sobě).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Křupavý pohár s jogurtem Ideální letní snídaně: Cereálie s čerstvým ovocem Články z

Komentáře k receptu: Královna sněhového pečiva

Komentáře

  1. Ivana Čepová   14.12.2005 | 19:58 | reagovat |

    Pečeme při stejné teplotě jako pražíme ořechy.

  2. Anonym   14.12.2005 | 12:41 | reagovat |

    Pečeme také jako při přípravě ořechů (180°C)či spíše sušíme jako sněhové pečivo?V tom případě by stačilo 12 min?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web