Králík (zajíc) na černo

Střední
Ingredience
Králík
nebo zajíc - předek
1 ks
Bobkový list 1 ks
Pepř celý
kuličky
3 ks
Nové koření
kuličky
3 ks
Tymián 1 špetka
Jíška
nebo máslo a mouka
 
Perník
strouhaný na zahuštění
1 ks
Sůl 1 lžička
Cukr 1 lžička
Ocet 1 lžička
Cibule 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Nakrájíme cibulku a osmahneme na másle přidáme porce králíka a všechno koření. Pěkně až do hněda vysmahneme, zalijeme vodou, ne moc a dusíme do měkka. Dělám v papiňáku - králík asi 30 minut (zajíc by se musel dělat déle). Pak zahustíme máslovou jíškou a strouhaným perníkem. Propasírujeme přes síto a dochutíme solí, trochou octa a cukrem, musí být dobrá trochu navinulá chuť.

Podávat se může s bramborovým knedlíkem, nejlépe však chutná s chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Bábovka z křehkého těsta plněná vejci Vajíčka v osmi skvělých variacích Články z

Komentáře k receptu: Králík (zajíc) na černo

Komentáře

  1. Alena Prudíková   10.10.2010 | 14:00 | reagovat | závadný

    Dnes jsme měli k obědu, vynikající!! úplně super.. Jen jsem s cibulkou na začátku osmažila i jednu mrkev, ale jinak přesně podle receptu a mlaskala i naše 1,5 letá dcerka :-)

  2. Milana Nováková   30.09.2009 | 6:59 | reagovat | závadný

    Králíka dělám na červeném víně s rajčaty a provensálským kořením.králíka naporcovaného naložímden předem nejlépe pře noc,do olivového oleje s citronovou štávoua provensálským kořením druhý den dámna pekáč trochu anglické slaniny cibulku a přidámkrálíka i s marinádouzaliji 1dcl vína a pozvolna dusím a občasnéhopodlitído měkka.

  3. Hela -   28.08.2008 | 15:42 | reagovat | závadný

    Zajíce nebo králíka nakládáme se zeleninou (jako svíčkovou, pak nesmí chybět spousta mandlí, rozinek, sušených švestek a trocha povidel (kvůli barvě a sladké chuti) Nedáváme víno, vlašské ořechy ani jíšku, zahušťuje se perníkem.

  4. Hela -   28.08.2008 | 15:38 | reagovat | závadný

    Ano, zajíc na černo, to jsou pro mě Vánoce. Moje maminka ( 86 let) jí každý rok vaří pro celou rodinu (asi 20 lidí) a my všichni si k ní před Štědrým dnem pro ní jezdíme... Kéž by to tak bylo ještě hodně dlouho.

  5. Di -   27.08.2008 | 8:10 | reagovat | závadný

    Navinulý znamená jemně nakyslý. Tohle jídlo dělávala o Vánocích moje babička ze zaječích porcí, kde bylo více kostí. Bylo to móc dobré a jedli jsme to jen tak (nebo jen s chlebem) - omáčka byla hustá a navíc v ní byly rozinky a mandle. Ale musíte mít chuťové buňky uzpůsobené na maso na sladko (já je mám ve značné míře).

    1. VAŠEK   03.12.2010 | 13:00 | reagovat | závadný

      NÁM TOTO JÍDLO VAŘILA NAŠE MAMINKA.MOHLI JSME SE S BRÁCHOU PO ZAJÍCI NAČERNO UTLOUCT. VŽDY TAM BYLY SUŠENÉ ŠVESTKY,MANDLE I VLAŠSKÉ OŘECHY.
      BOHUŽEL DNES TOTO JÍDLO SKORO NIKDE V RESTAURACÍCH NEUVIDÍTE.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web