Králík v leču

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks králičí hřbet a zadní běhy
    • 1
      sklenice zeleninové lečo
    • 1
      sklenice nakládaná loupaná rajčata Vcelku nebo sekaných
    • 3
      lžíce olivový olej 2-3
    • 2
      ks cibule 1-2
    • 4
      stroužek česnek 3-4
    • provensálské bylinky (Bez soli)
    • 1
      lžička hořčičné semínko Bílé
    • majoránka
    • 2
      dl červené víno
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do kastrolu dáme olej a zesklovatíme najemno nasekanou cibuli, přidáme hořčičné semínko a ještě chvíli smažíme, vložíme očištěné umyté maso, necháme ho zatáhnout, přidáme nasekaný česnek, díly masa hojně posypeme Provensálskými bylinami, vyklopíme sklenici leča a sklenici rajčat, a dusíme maso do měkka (asi 1,5 hod.).
2
V polovině dušení přidáme víno. Měkké maso vyjmeme, vykostíme, a necháme odležet pod alobalem. Omáčku dochutíme solí, pepřem, majoránkou, cukrem a citronovou šťávou, a pokud je třeba, necháme zredukovat na požadovanou hustotu (nemá to být příliš vodnaté).
3
Podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Marie Uherková
    Marie Uherková |

    11. 6. 2008 20:49

    Dělám králíka podobně, je výborný. Oproti receptu přidávám ještě trochu rajčatového protlaku a žampiony.