Králik se šunkou a slaninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík cca 1,5kg
    • 1
      sklenice ocet
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      plátek šunka nakrájená na malé kousky
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks rozmarýn větvička
    • fenyklová semínka
    • 1
      sklenice olivový olej
    • 50
      g slanina jemně nakrájená
    • 0,5
      sklenice bílé víno - suché

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka omyjeme v octové vodě, vnitřek potřeme solí a pepřem. Játra a srdce nadrobno nasekáme a spolu s polovinou česneku, šunky, fenyklových semínek a rozmarýnu smícháme do těsta. Okořeníme solí, pepřem a králíka nádivkou vyplníme. Olej a sádlo rozpálíme a nalijeme do útrob králíka. Přidáme i zbytek šunky a česneku s kořením.
2
Otvor sešijeme a králíka pevně svážeme. Pečeme při střední teplotě a králíka několikrát obrátíme. Jakmile dostane zlatohnědou barvu, polijeme ho vínem a necháme vypařit. Hrnec přikryjeme pokličkou a při mírné teplotě necháme 30 až 40 minut povařit, až maso zcela změkne.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.