Autor:

Králik se šunkou a slaninou

Obtížné
Ingredience
Králík
cca 1,5kg
1 ks
Ocet 1 sklenice
Sůl  
Pepř mletý  
Šunka
nakrájená na malé kousky
2 plátek
Česnek 2 stroužek
Rozmarýn
větvička
1 ks
Fenyklová semínka  
Olivový olej 1 sklenice
Slanina
jemně nakrájená
50 g
Bílé víno - suché 1/2 sklenice

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králíka omyjeme v octové vodě, vnitřek potřeme solí a pepřem. Játra a srdce nadrobno nasekáme a spolu s polovinou česneku, šunky, fenyklových semínek a rozmarýnu smícháme do těsta. Okořeníme solí, pepřem a králíka nádivkou vyplníme. Olej a sádlo rozpálíme a nalijeme do útrob králíka. Přidáme i zbytek šunky a česneku s kořením.
Otvor sešijeme a králíka pevně svážeme. Pečeme při střední teplotě a králíka několikrát obrátíme. Jakmile dostane zlatohnědou barvu, polijeme ho vínem a necháme vypařit. Hrnec přikryjeme pokličkou a při mírné teplotě necháme 30 až 40 minut povařit, až maso zcela změkne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pečené kuřecí kousky na medu Leden mnoha chutí Články z

Komentáře k receptu: Králik se šunkou a slaninou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web