Králík s nivou

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g králičí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek
    • hladká mouka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 50
      g slanina
    • 2
      ks cibule
    • 100
      ml vývar
    • 100
      ml bílé víno
    • 4
      lžíce kečup - jemný
    • 100
      g sýr niva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a potřeme rozmačkaným česnekem. Poté maso obalíme v mouce a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme. Vyjmeme z hrnce. V oleji rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, osmaženého králíka, kečup a vše zalijeme vývarem a vínem.
2
Dusíme asi 20 minut. Nakonec králíka posypeme strouhanou nivou a pod pokličkou dusíme,dokud se sýr částečně nespojí s omáčkou.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Iveta
    Iveta |

    22. 3. 2008 19:45

    Milá Evo, přečtěte si znovu recept, autorka píše, že králíka "na rozpáleném oleji zprudka osmažíme" ..... a pak až dusíme cca 20 minut. Takže to není tak, že by ho tepelně upravovala pouhých 20 minut.

  • Eva
    Eva |

    12. 11. 2006 23:41

    Takhle upravený králík může být dobrý. V žádném případě ale nebude měkký za 20 minut.