Králík podle uzenáře

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: 700413

Suroviny

Vložit do nákupu
    • králík
    • 50
      g šunka
    • 1
      ks párek
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g žampiony
    • 2
      lžíce tuk
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      dl smetana ke šlehání
    • masox
    • 1
      lžička hladká mouka
    • citronová šťáva
    • petrželka
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Porce králíka spaříme vařicí vodou, opláchneme a necháme okapat. Na tuku dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme porce králíka, lehce je opečeme po obou stranách, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody, přidáme bujónovou kostku a dusíme, až maso změkne.
2
Mezitím nakrájíme šunku na nudličky, párek na kolečka a žampióny na plátky, podusíme je na másle, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme smetanou a dusíme ještě asi 2 minuty. Směs přidáme k dušeným porcím králíka, omáčku dochutíme citrónovou šťávou, nasekanou petrželkou a prohřejeme.
3
Příloha: Brambory a zeleninový salát.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.