Autor:

Králík podle tchýně

Střední
Ingredience
Králík 1 ks
Měkký salám 250 g
Vejce 4 ks
Pepř mletý  
Sůl  
Olej  
Cibule 3 ks
Hořčice plnotučná  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králíka omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Na dno pekáčku dáme trochu oleje, na to položíme králíka, trochu podlijeme vodou a dusíme v troubě pod pokličkou. Když je králík skoro měkký, posypeme jej drobně nakrájenými cibulemi a dále dusíme.
Po mírném zesklovatění přidáme na králíka nastrouhaný měkký salám na jemno. A zase dusíme.
Mezitím připravíme na pánvičce míchaná vajíčka, které trochu osolíme. Snažíme se, aby nám zůstala polotekutá a ta nalejeme na králíka.
Všechno se to ještě nechá zhruba 15 min. dusit a pak už jen naložit na talíře s bramborovým knedlíkem a ochutnat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Maso plné bylinek Články z

Komentáře k receptu: Králík podle tchýně

Komentáře

  1. Ivana Samcová   10.02.2009 | 11:12 | reagovat | závadný

    Jsem ráda, že jsem taky potěšila. Vy nás svým receptem moc. Chápu vaše pocity, dáváte sem svůj první recept, člověk se snaží dát něco, co doma moc chutná (beru podle sebe, ten můj zapadl. Říkám si, no a co, ti druhý mají smůlu). Nic si z toho nedělejte, třebas bude jednou v TOP 10. U nás doma už je špička. Poctivě jsme se o zbytky rozdělili, aby nebyl nikdo o tu dobrůtku ošizenej. Zdravím a přeji pěkný den. Ivana

  2. Milada Jungová   09.02.2009 | 19:26 | reagovat | závadný

    Ivanko, udělala jste mi obrovskou radost.Tohle byl můj první uveřejněný recept a první reakce od pána mě dost zaskočila.Jsem ráda, že Vám chutnalo.:-)

  3. Ivana Samcová   08.02.2009 | 12:32 | reagovat | závadný

    Paní Milado, ten králík je prostě božskej! Udělala jsem ho dneska k obědu a jen chválíme. Ten bramborový knedlík je určitě ta nejlepší volba. Je to přesně tak, jak píšete, všechny chutě se spojí. Během pečení jsem podle potřeby přidávala vodu, aby bylo víc šťávy. Posílám velikánskou 1 a moc děkuji za skvělý recept. Zdravím. Ivana

  4. Di -   04.02.2009 | 20:07 | reagovat | závadný

    Mně jde králík s hořčicí dohromady dobře, vždyť to není čokoláda. Hořčice, bílé víno, smetana a žampióny, s těmito přísadami někdy králíka peču.

  5. Milada Jungová   04.02.2009 | 18:34 | reagovat | závadný

    Zkuste sebrat odvahu a udělejte si ho.Udělá se skvělá šťáva a je to velmi jedlé .Ta hořčice v žádném případě nepřebije ostatní chutě.Tím, že se to všechno společně dusí, tak se všechny chutě spojí.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web