Králík po milánsku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g králičí maso ze stehen
    • 2
      ks cibule větší
    • 100
      g slanina
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      stroužek česnek 1 až
    • 2
      dl červené víno
    • 1
      lžíce olej
    • máslo kousek
    • majoránka
    • oregáno
    • pepř mletý
    • sůl
    • 100
      g sýr strouhaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s máslem. Přidáme nakrájenou slaninu a po chvíli i nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Chvíli opékáme a pak přidáme oloupaná nakrájená rajčata, majoránku a oregáno. Chvíli osmažíme a přilijeme víno. Dusíme asi půl hodiny pod pokličkou. Jakmile je králík měkký, přidáme strouhaný sýr, necháme ještě chvíli dusit, aby se sýr rozpustil a částečně spojil s omáčkou. Nejlepší příloha jsou samozřejmě těstoviny, ale můžou být i brambory.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.