Králík po beskydsku

Hodnocení:

Moje:

60 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg králičí maso
    • 200
      g uzené maso
    • 3
      ks cibule
    • 3
      ks česnek
    • 1
      ks bobkový list
    • 0,5
      lžička pepř mletý
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka rozdělíme na porce, omyjeme, osušíme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme přes noc odležet. Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme dorůžova. Přidáme porce masa, okořeníme, osolíme a osmahneme. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme.
2
Když je maso měkké, vyjemme ho, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Na talíři porce králíka poléváme šťávou a podáváme s houskovým knedlíkem.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.