Autor:

Králík pečený v omáčce

120 minut PT0H120M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Králík 1 ks
Anglická slanina 100 g
Sušené houby
malá
1 hrst
Tymián 1 špetka
Červená paprika 1 lžička
Cibule 1 ks
Olivový olej  
Sůl 2 lžička
Kečup 4 lžíce
Mletý kmín 1 lžička
Hladká mouka 4 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Na dno pekáčku dáme pokrájenou cibuli, sušené houby a proužky anglické slaniny (nahrubo překrájím plátky), na to rozložíme porce králíka, osolíme, okořeníme (paprika, mletý kmín, tymián), podlejeme cca 0,5 litrem vody - tak, aby bylo maso z poloviny ponořené, zakápneme olivovým olejem a dáme přikryté péct asi 1 hodinu. Potom šťávu zahustíme moukou a maso pokapeme kečupe a pečeme přikryté ještě asi 1/2 hodiny. Jako přílohu podáváme rýži, kterou můžeme upéct v troubě společně s králíkem. (hrnek rýže, 2 a 1/3 hrnku vody, 1 a 1/2 lžičky soli, mletý kmín, 3 hřebíčky, cibule, olej - na oleji posmažíme cibulku, přidáme opláchnutou a okapanou rýži, mletý kmín - asi půl lžičky, posmažíme, zalejeme vodou, osolíme, nahoru dáme hřebíčky a dáme péct asi 1 hodinu - když přivedem k varu ještě na sporáku, peče se kratší dobu, peče se bez poklice, nám chutná rozhodně víc než pečená s poklicí).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Kari dresink Lahodné domácí dipy ke grilovanému masu nebo zelenině Články z

Komentáře k receptu: Králík pečený v omáčce

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web