Králík pečený po domácku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g slanina
    • 120
      g cibule
    • 50
      g sádlo
    • česnek
    • sůl
    • králičí hřbet a stehna - zhruba 1000 g
    • 120
      g vepřová bránice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do masa úzkým nožem uděláme řezy a protkneme špalíčky slaniny. Nasekáme porce a ty osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Každý díl masa zabalíme do bránice. Na sádle trochu osmažíme cibuli, vložíme maso, přidáme trochu vody, pekáček přiklopíme a dáme do trouby. V polovině pečení pekáček odkryjeme a dopečeme do červena. Podle potřeby doléváme vodu a přeléváme výpekem.
2
Podáváme s bramborovými knedlíky nebo brambory a se zelím v různé úpravě.
Zařazení: Maso Králičí Vepřové

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    28. 8. 2012 14:44

    ...ještě jsem králíka s kuřecíma stehýnkama neviděl :-D

  • david
    david |

    12. 5. 2011 20:44

    je nutne kralika odblanovat? pokud ho koupim chlazeneho v Makru? dekuji za radu

  • Martina Siváková
    Martina Siváková |

    2. 6. 2007 21:24

    prosim,potřebuji fotku v.bránice,pro jednoho vola,který neví,jak vypadá.Stále se semnou hádá,že je to sval.Díky zn. Bránice

  • Maruš
    Maruš |

    30. 10. 2006 08:50

    U nás v řeznictví je bránice běžně k dostání.

  • Anonym
    Anonym |

    30. 10. 2006 02:16

    No, vepřovou bránici jsem asi v životě nejedla - a myslím že ani v masně neviděla D:)) Současně s králíkem peču kousek uzeného. S bramborovým knedlíkem a špenátem je to bašta.