Autor:

Králík pečený po domácku

Střední
Ingredience
Slanina 50 g
Cibule 120 g
Sádlo 50 g
Česnek  
Sůl  
Králičí hřbet
a stehna - zhruba 1000 g
 
Vepřová bránice 120 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí, Vepřové

Do masa úzkým nožem uděláme řezy a protkneme špalíčky slaniny. Nasekáme porce a ty osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Každý díl masa zabalíme do bránice. Na sádle trochu osmažíme cibuli, vložíme maso, přidáme trochu vody, pekáček přiklopíme a dáme do trouby. V polovině pečení pekáček odkryjeme a dopečeme do červena. Podle potřeby doléváme vodu a přeléváme výpekem.

Podáváme s bramborovými knedlíky nebo brambory a se zelím v různé úpravě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Králík pečený po domácku

Komentáře

  1. recepty73   28.08.2012 | 14:44 | reagovat |

    ...ještě jsem králíka s kuřecíma stehýnkama neviděl :-D

  2. david   12.05.2011 | 20:44 | reagovat |

    je nutne kralika odblanovat? pokud ho koupim chlazeneho v Makru? dekuji za radu

  3. Martina Siváková   02.06.2007 | 21:24 | reagovat |

    prosim,potřebuji fotku v.bránice,pro jednoho vola,který neví,jak vypadá.Stále se semnou hádá,že je to sval.Díky zn. Bránice

  4. Maruš   30.10.2006 | 8:50 | reagovat |

    U nás v řeznictví je bránice běžně k dostání.

  5. Anonym   30.10.2006 | 2:16 | reagovat |

    No, vepřovou bránici jsem asi v životě nejedla - a myslím že ani v masně neviděla D:)) Současně s králíkem peču kousek uzeného. S bramborovým knedlíkem a špenátem je to bašta.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web