Autor:

Králík na způsob zvěřiny

Obtížné
Ingredience
Králičí hřbet a zadní běhy 1 g
Slanina  
Sůl  
Cibule  
Slunečnicový olej  
Mrkev  
Petržel  
Celer  
Cukr 1/2 lžička
Citron  
Pepř mletý  
Nové koření  
Bobkový list  
Citronová šťáva  
Masox 1 kostka
Hladká mouka  
Červené víno  
Rybízová marmeláda 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králičí maso prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme pokrájenou cibulí, pokapeme olejem a necháme v lednici 1-2 dny odležet.
Na oleji orestujeme zeleninu pokrájenou na kousky, přidáme cukr, kolečko citronu, koření a připraveného králíka, podlijeme trochou vývaru (z masoxu) a dusíme pod poklicí v troubě. Králíka obracíme a podléváme.
Změklého králíka dopečeme bez poklice. Králíka vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou a povaříme.
Omáčku přecedíme, zeleninu rozmixujeme, přidáme víno, marmeládu, citronovou šťávu a uvedeme do varu. Do hotové omáčky dáme králíka a prohřejeme.
Králík opravdu chutná jako divočina!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Králík na způsob zvěřiny

Komentáře

  1. Naďa Lhotaková   12.03.2006 | 18:44 | reagovat |

    Recept byl vynikající, měli jsme ho dnes k obědu. Doporučuji!!!

  2. Di   01.03.2006 | 14:06 | reagovat |

    Bez brusinek si tohle jídlo vůbec neumím představit. U nás doma si je přidáváme až na talíř s hotovým jídlem. S kroketami to považuji za vrcholně slavnostní jídlo, ale dobrý je i houskový knedlík. A hlavně nesmí chybět trocha červeného na zapití - to už je dokonalý harmonický celek.

  3. Pavlína Svitáková   01.03.2006 | 12:04 | reagovat |

    Výborný recept.Také dělám bez masoxu.A víno také dávám už na začátku.Někdy dávám místo rybízové marmelády brusinky.

  4. Di   01.03.2006 | 10:45 | reagovat |

    Do omáčky se může přidat ještě trocha kečupu. Vínem také podlévám během pečení (masox je podle mě zbytečný) a rozhodně už nedávám cukr - rybízová marmeláda nebo šťáva postačí. V každém případě dělám den dva dopředu, aby se chutě proležely.

  5. Marie Horáková   01.03.2006 | 10:35 | reagovat |

    Výborný recept, doporučila bych část vína přidat již během dušení.Připravuji tak zvěřinu, králíka zkusím.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web