Králík na víně II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: heeduss

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 15
      ks žampiony
    • 300
      g anglická slanina
    • tymián
    • sůl
    • olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 10
      ks šalotka s natí
    • 400
      ml červené víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Naporcovaného králíka osolíme, opeříme, potřeme rozdrceným česnekem a hořčicí a opečeme zprudka na oleji. Poté ho vyjmeme a vložíme do zapékací mísy či pekáčku. Na výpeku z králíka opražíme na plátky pokrájené žampiony, nakrájenou slaninu a cibulku s natí (cibulka pokrájená na půlky, nať jemně nasekaná).
2
Poté vše přidáme ke králíkovi do pekáčku, přidáme tymián, a zalijeme polovinou vína (250 ml), přiklopíme a dusíme zhruba 1 hodinu v troubě. Po dobu dušení podléváme zbylým množstvím vína. Podáváme s rýží.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.