Králík na slanině a česneku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
90 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • králíčí stehna + hřbet
    • 1
      ks cibule velká
    • 200
      g slanina 150-200
    • 5
      stroužek česnek
    • 0,5
      l smetana na vaření
    • koření na divočinu
    • sůl
    • hladká mouka
    • sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle nebo oleji opražíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme na větší kousky nakrájené maso a krátce osmahneme. Osolíme, okořeníme a přidáme prolisovaný česnek. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měkka. Potom přilijeme vařící vodu nebo vývar (pokud chceme mít víc omáčky) a zahustíme smetanou ve které rozkvedláme hladkou mouku. Necháme ještě asi 15 minut povařit.
2
Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Zařazení: Maso Králičí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alena
    Alena |

    9. 4. 2011 16:47

    S knedlíkem je to dokonalé jídlo ;-) Zvládla jsem ho i jako kuchařka začátečník