Autor:

Králík na šalvěji s hermelínem

Střední
Ingredience
Králičí maso
vykostěná stehna
4 ks
Cibule 2 ks
Hermelín 2 ks
Anglická slanina 4 plátek
Brambory
(množství na 4 porce)
 
Šalvěj  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, rozložíme na dno pekáčku a osolíme. Cibuli nakrájíme na tenké proužky, rozložíme na brambory a opět mírně posolíme. Plátky masa osolíme a hustě posypeme sušenou šalvějí. Naskládáme vedle sebe na brambory a cibuli. Hermelíny podélně rozkrojíme, každý na 2 stejná kolečka. Na každý plátek masa položíme řeznou stranou dolů kolečko hermelínu a nahoru dáme plátek slaniny. Podlijeme asi 1/2 dcl vody a pečeme na 200 °C cca 1 hodinu.
Podáváme se zeleninovým salátem.

Místo šalvěje můžeme použít tymián, rozmarýn, oregáno nebo jiné bylinky, které máme rádi. Nejlepší je však použít pouze jeden druh bylinek - nekombinovat je.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Králík na šalvěji s hermelínem

Komentáře

  1. dzudy   07.01.2011 | 12:04 | reagovat | závadný

    Zkoušela jsem s kuřecími řízky a moc nám chutnalo, dávám jedničku :-)

  2. Alena Tesařová   07.08.2008 | 11:07 | reagovat | závadný

    Vynikající a jak jednoduché. Brambory jsem dala pod králíka až v polovině pečení (stehna jsem neměla vykostěná) a hermelín jen na závěr, aby se moc nerozpustil. Chuťově velká jednička.

  3. Zdenka Korábová   12.05.2008 | 12:04 | reagovat | závadný

    Zdeno, díky, krásně jste popsala svůj recept a já už bez obav v sobotu do králíka pustím :-)))

  4. Zdena z JM   12.05.2008 | 10:51 | reagovat | závadný

    Paní Zdenko, mohu se podělit já o svoji zkušenost?Králíka pečeme zakrytého. Možná by stačilo 3/4 hodiny. Záleží na troubě. Já to peču hodinu a možná i o nějakou tu minutu déle. Půl deci vody stačí bohatě, všechny ingredience pustí dost šťávy. Brambory jsou samozřejmě mírně rozvařené, tak jako vždy, když pečete brambory a maso v jednom pekáči. Cibule s bramborama a sosem vytvoří výbornou směs. Hermelín se krásně rozteče po mase a slanina na povrchu bude krásně opečená a křupavá. Věřte, že tento recept je několikrát vyzkoušený a řekla bych, že se na něm nedá nic pokazit.

  5. Zdenka Korábová   12.05.2008 | 9:59 | reagovat | závadný

    Taky bych to ráda vyzkoušela, ale co ty brambory a hermelín - a hodinu? hodinu, to mi připadá velmi dlouho a ještě pečeme odkryté, nebo přikryté ? v obou případech je půl deci velmi málo vody. Až to Jarko, vyzkoušejte a podělte se prosím o zkušenost.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web