Autor:

Králik na rozmarýnu s citrónovou omáčkou

Střední
Ingredience
Králík 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Rostlinný olej 3 lžíce
Citronová šťáva
z
1 ks
Zeleninový vývar 1/2 l
Bílé víno - suché 125 ml
Rozmarýn
malé
2 snítka
Červená čočka 75 g
Cukr 1 lžíce
Naťové cibulky 2 svazek
Pepř drcený  
Citron
na ozdobení
6 plátek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králíka rozdělíme na 8 částí, které osolíme a opepříme. Na oleji králíka opečeme asi 5 minut, potom maso podlijeme citrónovou šťávou, vývarem a vínem. Opereme a osušíme rozmarýn a 1 snítku přidáme k masu.Přikryjeme poklicí a při střední teplotě zhruba 45 minut dusíme. Asi po půl hodině přidáme čočku a lžíci cukru.

Očistíme a opláchneme naťové cibulky. Nařežeme je na proužky a přidáme k masu. Rozmarýn vyjmeme, omáčku ochutíme solí a pepřem. Pak vše posypeme hrubě mletým pepřem, ozdobíme zbylým rozmarýnem a plátky citronu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Losos grilovaný na thajský způsob Skvělé recepty pro letní grilování - část II. Články z

Komentáře k receptu: Králik na rozmarýnu s citrónovou omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web