Autor:

Králik na rozmarýnu s citrónovou omáčkou

Střední
Ingredience
Králík 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Rostlinný olej 3 lžíce
Citronová šťáva
z
1 ks
Zeleninový vývar 1/2 l
Bílé víno - suché 125 ml
Rozmarýn
malé
2 snítka
Červená čočka 75 g
Cukr 1 lžíce
Naťové cibulky 2 svazek
Pepř drcený  
Citron
na ozdobení
6 plátek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králíka rozdělíme na 8 částí, které osolíme a opepříme. Na oleji králíka opečeme asi 5 minut, potom maso podlijeme citrónovou šťávou, vývarem a vínem. Opereme a osušíme rozmarýn a 1 snítku přidáme k masu.Přikryjeme poklicí a při střední teplotě zhruba 45 minut dusíme. Asi po půl hodině přidáme čočku a lžíci cukru.

Očistíme a opláchneme naťové cibulky. Nařežeme je na proužky a přidáme k masu. Rozmarýn vyjmeme, omáčku ochutíme solí a pepřem. Pak vše posypeme hrubě mletým pepřem, ozdobíme zbylým rozmarýnem a plátky citronu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Králik na rozmarýnu s citrónovou omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Daniela Drtinová: Jak zvládá rozchody a kteří muži se jí bojí? Sledujte Nej ženy Česka! Daniela Drtinová: Jak zvládá rozchody a kteří muži se jí bojí? Sledujte Nej ženy Česka!
Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web