Králík na hořčici

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • 1
      ks cibule
    • 4
      česnek
    • 150
      g slanina
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka paprika - sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka naporcujeme, našpikujeme slaninou. Utřeme česnek se solí a vzniklou pastu vetřeme do králíka. Posypeme sladkou paprikou a lehce bílým pepřem. Podlejeme a pečeme do měkka.
2
Podáváme s bramborem, ale je možno i jiné přílohy.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Irena
    Irena |

    3. 9. 2016 19:28

    Tady si s tím ale nikdo hlavu neláme. Dřív se to hned admin snažil opravit, ale to byla evidentně jiná doba. Teď se asi zabývají jen tím, jestli jsou komentáře dostatečně pozitivní. O:-)

  • vlk
    vlk |

    7. 1. 2015 16:30

    A ani cibule =-O

  • Honza
    Honza |

    11. 10. 2013 09:19

    Máš pravdu. Kde je ta hořčice?

  • Barbara
    Barbara |

    5. 10. 2013 08:55

    V postupu není ani zmínka o hořčici, a to se přitom recept jmenuje králík na hořčici...

  • sharda
    sharda |

    6. 3. 2012 11:11

    výborný,řadím mezi oblíbené :-P :-P

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    16. 5. 2009 15:06

    Králík je výborný, dneska jsem ho pekla k obědu. Jenže jsem si v rychlosti přečetla jen postup a to, že tam má být cibule, jsem zjistila až teď. Vůbec jsem ji nepostrádala nebo možná by to s ní bylo ještě lepší, ale i takhle to bylo moc dobré. Trošku jsem si to upravila, místo utřeného česneku - dala jsem celé 3 paličky, (nemá už takovou sílu a je už trochu sušší) jsem ho nadrobno pokrájela, pak smíchala se solí, hořčicí a paprikou a tímto jsem ho potřela. podlila vodou a vínem. Nakonec jsem posypala kostičkami anglické slaniny a upekla. Vůbec se chutě nepřebíjely, prostě mňamka.

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    29. 8. 2008 20:51

    Tak tenhle recept děláme už roky a je to nejlepší recept na králíka jakého jsem jedla. Králíka naporcuji,posolím,potřu hořčicí,pokapu olejem + kousky másla a přidám na kostičky nakrájenou slaninu.Podáváme se zelím a knedlíkem.Výborný!

  • Otakar Novák
    Otakar Novák |

    26. 8. 2008 17:44

    Potom že ženy mají fantazii.

  • Veronika Lindner
    Veronika Lindner |

    26. 8. 2008 16:08

    Mam stejnou otazku jako pani Zdena:kam ta horcice prijde???

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    26. 8. 2008 07:42

    Králíky děláme často, buď bych volila česnek a nebo hořčici. Při obojím si myslím že jedna chuť bude přebíjet druhou.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    25. 8. 2008 14:14

    Nerada bych se pletla - nejsem autorka receptu, ale asi bych tu hořčici přidala k tomu česneku a na zpěněné cibulu pekla králíka. (osobně bych veškeré koření - i pepř s paprikou smíchala s hořčicí a česnekem a tím králíka potřela - ale to je jen můj názor)

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    25. 8. 2008 10:43

    A kam přijde hořčice a cibule?