Králík či kuře po provensálsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • králičí maso celý králík (nebo kuře) - podle počtu strávníků
    • rozmarýn
    • tymián
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • anglická slanina Plátky
    • olej
    • rajčata
    • bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka či kuře naporcujeme na menší díly, každý díl osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, tymiánem a přidáme plátky oloupaného česneku (množství dle chuti). Každou porci zabalíme do plátků slaniny, spíchneme párátkem a opečeme na oleji. Poté vložíme do zapékací misky a poklademe plátky rajčat, já dávám na váhu tolik rajčat co masa. Pokud nám zbyl česnek můžeme ještě přihodit a rajčata navrch posypeme bazalkou - nejlepší je čerstvá.
2
Pečeme v předem vyhřáté troubě na cca 220 °C po dobu zhruba 45-60 minut. Zhruba půlku doby peču zakryté a poté dopékám bez pokličky. Povětšinou není třeba podlévat, rajčata pustí šťávu. Podáváme s bramborem nebo bez přílohy.
Zařazení: Maso Králičí Drůbeží

Komentáře k receptu

  • zdenek
    zdenek |

    18. 2. 2007 12:07

    Dobrý recept, vyzkoušel jsem pro králíka. Maso bylo jemné a voňavé po koření.