Autor:

Králík ála vepřová pečínka

120 minut PT0H120M
Snadné
Ingredience
Králíčí stehna  
Cibule 2 ks
Česnek 5 stroužek
Slanina 200 g
Kmín  
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Maso nakrájíme na větší kousky (3-4 kousky na 1 porci), promícháme s nakrájenou cibulí, nakrájenou slaninou, utřeným česnekem, kmínem a solí. Necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne. Druhý den upečeme v troubě asi 1-1,5 hodiny na 200 °C. Můžeme mírně podlít, ale není to nutné, cibule i maso pustí dost šťávy.

Podáváme se zelím a bramborovým nebo houskovým knedlíkem, bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Malá obměna: k masu přimícháme asi 500 g kysaného zelí a pečeme vše dohromady.Tady je nejlepší příloha bramborový knedlík.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.43 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 7x)
Hovězí ragú se zeleninou Tip na sváteční oběd: skvělá chuť ragú Články z

Komentáře k receptu: Králík ála vepřová pečínka

Komentáře

  1. Jana Remková   12.08.2008 | 10:56 | reagovat | závadný

    Jano,to opravdu asi ani nevíte,ale co vím já,tak jak se říká,králík není nadarmo drahý.Máte pravdu,jak to začne chcípat,ikdyž jsou naočkovaní,člověku zbydou jen oči pro pláč.Kvůli toho jsme je vlastně zrušili.Neměla jsem to srdce se na to dívat.Jeden rok bylo králíků,že jsme je rozdávali a pak zase hromadný úhyn.Ale je pravda,že teď vám králíka nikdo pod 200 kč neprodá,ještě,že ho sem tam máme z rodiny na Jižní Moravě.

  2. Zdena z JM   12.08.2008 | 6:28 | reagovat | závadný

    Já mám to štěstí, že mi prodává králíky jedna hodná sousedka a to za mnohem příznivější cenu, než v obchodech. V oblíbených receptech mám nejmíň deset receptů na králíka a jeden lepší než druhý.

  3. Jana Řezníčková   11.08.2008 | 16:33 | reagovat | závadný

    Hm, my na vesnici ani nevíme, co máme, když máme plný králíkárny králíků .... barvičky jim fakt nedáváme, naopak - milujeme králičí maso snad ze všeho nejvíc. A když se králíci dobře krmí, není nad ně. Ale, zase když začnou chcípat už vykrmení, taky blbý.Ale to jsem zabrousila někam úplně jinam...těším se, že tento recept co nevidět zkusím !

  4. Jana Remková   11.08.2008 | 15:19 | reagovat | závadný

    Králík je fakt drahý a navíc,z těch marketů to jsou takové zdechlinky,že by asi 4 členná rodinka moc nenajedla,takže Šárko,určitě to nebyl vůbec špatný nápad s tou krkovicí.Já jsem dnes dělala kuře na způsob béřovického králíka a taky vynikající.Určitě by se taky nic nestalo,kdybych přidala plecko,nebo krček.Zkuste,je to vynikající recept.Z těch králíků tady asi jeden z nejlepších,ale každý má jinou chuť a tak to nechám na vás.

  5. Šárka Hájková   11.08.2008 | 12:57 | reagovat | závadný

    Je to opravdu mňamka, zkoušeli jsme v neděli a manžel jen chválil. Jen jsem kvůli závratným cenám králíka v běžné prodejní síti použila 2 králičí stehna a 2 plátky krkovice a nejspíš to tak udělám i příště, bylo to opravdu zdařilé..... Dávám 1*.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web