Autor:

Králičí rolka

Střední
Ingredience
Králík
vykostěný
1 ks
Uzený bůček
umletý
 
Hovězí maso 2 plátek
Mrkev
proužky
Celer
proužky
Tymián  
Pepř mletý  
Sůl  
Hladká mouka  
Smetana  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králíka okořeníme, potřeme polovinou umletého uzeného bůčku, položíme naklepané plátky masa, opět potřeme bůčkem, položíme zeleninu, zatočíme do rolády a ovážeme provázkem. Naložíme do předem svařené a vychladlé marinády na aspoň 24 hodin.

Poté pečeme přikryté na cibuli a zelenině jako svíčkovou a stejně tak i dokončíme - měkké maso vyjmeme, zeleninu propasírujeme do omáčky a zahustíme smetanou s moukou.

Nemusíme podávat s knedlíkem, ale odlehčíme například noky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Králičí rolka

Komentáře

  1. Jaroslava Oumarová   25.04.2006 | 22:22 | reagovat |

    Alčo, rozdělte si náplň přiměřeně, aby Vám vyšla do všech částí. Stehna trochu seřízněte naplocho a rozložte, stejně tak hřbetní maso, u kterého ale nechávám břišní část. Samotný hřbet by byl moc malý.

  2. Alča   25.04.2006 | 14:44 | reagovat |

    Takže né celá roláda ? No to jsem zvědavá, jak do stehna narvu bůček, hovězí a ještě zeleninu. Ale nevzdávám to, vyzkouším.

  3. Jaroslava Oumarová   25.04.2006 | 14:15 | reagovat |

    Alčo, ten mletý bůček je zavinutý do masa spolu s naklepanými plátky hovězího, takže se nemá kam vypéct. Jak jsem chtěla rychle odpovědět, nenapsala jsem, že většinou nevykosťuju králíka v celku, ale dělám několik menších rolek - ze zadních nohou a hřbetu. Omlouvám se za nejasnost.

  4. Jana z VM   25.04.2006 | 14:04 | reagovat |

    Přední nohy králíka se nevykosťují, to je nesmysl. Alespoň já jsem je nikdy nevykosťovala. Nic by z nich nezbylo. Ty do svíčkové nedávám.

  5. Alča   25.04.2006 | 13:44 | reagovat |

    Omlouvám se, ale nevím jak vykostit přední nohy, ty jsem nikdy nekostila. Slaninou maso na svíčkovou jen prošpikuji a pak mám pár kostiček do zeleniny, které dají jen chuť, u toho mletého mám strach, že se to vypeče do omáčky, no nic vyzkouším a uvidím.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web