Králičí ragů po Lyonsku:

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg králičí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce máslo
    • 8
      ks jarní cibulka velké
    • 200
      g žampiony
    • 2
      dl červené víno
    • 2
      dl hovězí vývar
    • 1
      lžíce francouzská hořčice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králičí maso osolíme, opepříme. Rozehřejeme máslo a na něm maso opečeme ze všech stran. Potom maso vyndáme. Ze čtyřech jarních cibulek odřízneme horní třetinu a povaříme je ve slané vodě. Zbylé cibulky nakrájíme na plátky, žampiony nakrájíme na šestiny. Nakrájené žampiony a cibuli podusíme, podlijeme vínem a uvaříme. Přidáme hořčici, hovězí bujón, povaříme a přidáme vše k masu. Pečeme v troubě při teplotě 180°C.
2
Povařené čtyři cibulky podusíme na másle. Až maso vyndáme z trouby, ozdobíme ho podušenými cibulkami. Příloha – brambory.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.