Králičí medailónky na víně

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Medailonky
    • 600
      g králičí maso
    • sůl
    • tymián
    • hladká mouka na obalení masa
    • 2
      ks vejce
    • rostlinný olej na smažení
  • Omáčka
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • worcestrová omáčka
    • 100
      ml červené víno
    • 50
      ml vývar
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králičí maso nakrájíme na malé medailónky, lehce je osolíme, okořeníme tymiánem a obalíme v hladké mouce. Vejce rozšleháme vidličkou a medailónky v něm obalíme. Na pánvi necháme rozpálit olej a maso rychle po obou stranách osmažíme dozlatova.
2
Omáčka: na pánvi rozpustíme máslo, do kterého vmícháme kečup, několik kapek Worcesteru, víno a vývar. Podle chuti osolíme a necháme krátce povařit.
3
Osmažené medailónky rozdělíme na talíře a přelijeme je procezenou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené nebo pečené brambory.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.