Králičí jemná paštika

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g králík pečený
    • 1
      ks žemle
    • 100
      ml smetana
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička provensálské koření
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • sůl
    • 10
      ks sušené švestky
    • koňak
    • 150
      g anglická slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
400 g pečeného králíka vykostíme a spolu s 1 žemli předem namočenou ve 100 ml smetany umeleme, přidáme 1 vejce, 1 lžičku provensálského koření, 1 rozdrcený bobkový list a 3 rozdrcená zrnka nového koření. Osolíme a dobře vymícháme. Do směsi vmícháme 10 nakrájených sušených švestek, namočených v koňaku a 80 g na kostičky nakrájené libové anglické slaniny.
2
Formu vyložíme alobalem, potřeným tukem, alobal poklademe plátky slaniny, naplníme, zakryjeme alobalem a vložíme do pekáče částečně naplněného vodou a v mírně vyhřáté troubě pečeme 30 minut.
3
Paštiku necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme.
Zařazení: Maso Králičí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.