Krakonošův guláš

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová plec
    • 2
      ks cibule
    • 150
      g pórek
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 150
      g červená paprika
    • 150
      g zelená paprika
    • 10
      g bílý jogurt
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření (Kuličky)
    • paprika - sladká
    • kmín
    • pepř mletý
    • majoránka
    • vegeta
    • sůl
    • 100
      g rajský protlak
    • houbový vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmahneme pokrájené maso a poté ho vyjmeme. Na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, vmícháme mletou papriku, rajský protlak, utřený česnek a přidáme koření, kromě majoránky.
2
Podlijeme trochou vody, přidáme kostku houbového masoxu, vrátíme zpět maso a dusíme. Když je maso měkké, přimícháme jogurt, majoránku a nakrájené papriky na nudličky. Mícháme a asi 5 minut povaříme.
3
Guláš nemusíme zahušťovat, protože je opravdu dostatečně hustý. Příloha: bramboráčky, knedlíky, chléb nebo těstoviny.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Lukas Vojtech
    Lukas Vojtech |

    29. 10. 2012 20:25

    Supr recept i presto ze nejsem zkuseny kuchar,vse dopadlo na jedniku i sem byl od milacka pochvalen ;-)

  • Ingrid Poslušná
    Ingrid Poslušná |

    4. 10. 2009 10:04

    Všem moc chutnalo,přidávala jsem houby a místo jogurtu jsem dala kysanou smetanu.Určitě zařazuju mezi oblíbené.:-)

  • lenka svabkova
    lenka svabkova |

    26. 1. 2009 12:14

    velice výborný gulášek!!!

  • Janina POSPÍŠILOVÁ
    Janina POSPÍŠILOVÁ |

    15. 5. 2006 10:04

    zajímalo by mne, zda je správné množství jogurtu 10 g? To se v guláši snad vůbec nepozná?

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    14. 4. 2006 19:25

    Už jsem vařila několikrát,je výborný a v naší rodině oblíbenější než guláš klasický.Dávám 1.

  • Klea xxx
    Klea xxx |

    13. 4. 2006 17:09

    dnes jsem guláš vyzkoušela,navíc jsem přidala houby, místo jogurtu kys.smetanu a výsledek byl naprosto vynikající.Vařila jsem ho i rok a půl ročnímu synovi,jen ne s tolik kořením a ten se mohl utlouct.

  • Martina
    Martina |

    26. 7. 2005 22:21

    Včera jsme nevěděli co k večeři,a protože rádi ochutnáme něco nového,tak jsme vyzkoušeli tento guláš.výborný a rychlý recept.

  • Honza Dvorak
    Honza Dvorak |

    31. 1. 2005 08:22

    Uplne jsem zapomel pridat kecup, vegetu, jelikoz netusim co to je, jsem tam nedal vubec, misto houboveho masoxu jsem pouzil hovezi bujon a misto masla olivovy olej a gulasek se vytecne povedl a vsichni se oblizovali az za usima :) Behem vecera byl pryc.

  • Gertruda Šimová
    Gertruda Šimová |

    1. 1. 2005 17:20

    Tak jsem dělala na silvestra tento guláš a byl vynikající.Všichni si dávali přidat.

  • Anonym
    Anonym |

    31. 12. 2004 12:28

    Tak tento guláš dělám dnes jako základ pro silvestrovské oslavy.

  • Izabela Machútová
    Izabela Machútová |

    16. 8. 2004 08:22

    Ráda experimentuji a tento gulášek mě zaujal.Je výborný. Místo masoxu jsem přidala drcené sušené houby. Měla jsem obavy z bílého jogurtu, používám zakysanou smetanu. Ale dobře to dopadlo a jídlo je fakt dobré.