Autor:

Krakonošovo tajemství

Střední
Ingredience
Vepřová plec 1 kg
Cibule 1 ks
Slanina 100 g
Nakládané okurky 5 ks
Párky 5 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Hořčice 1 lžíce
Masox 1 kostka
Zakysaná smetana 1 kelímek
Mléko 1 dl
Hladká mouka 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Cibuli, slaninu nakrájíme na kostičky a na trošce oleje necháme zesklovatět, pak přidáme na kostky nakrájenou plec, osmahneme, přidáme sůl, pepř, hořčici, masox, zamícháme, zalijeme vodou a dusíme do změknutí. Mezitím na malé kostičky nakrájíme párky (dietní, pikantní, jaké má kdo rád), okurky. Rozmícháme ve větší misce zakysanou smetanu, mléko, mouku, ať je to hustší. Když je maso měkké, přidáme párky, okurky, povaříme a pak za stálého míchání vlejeme zakysanou smetanu s moukou. Povaříme, pokud je to řídké(má to mít omáčkovou hustotu), tak uděláme ještě z mouky a mléka „zaklechtku“ a přidáme to tam.

Podáváme s knedlíkem, ale výborné jsou k tomu vařené brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
4.83 6 5 1
Hostina na svatého Martina Články z

Komentáře k receptu: Krakonošovo tajemství

Komentáře

  1. hyenka   06.09.2011 | 9:33 | reagovat |

    Právě jsem dovařila- moc dobré, udělala jsem k tomu šťouchané brambory s cibulkou...
    Doufám, že to bude chutnat i zbytku rodinky.

  2. Trixie   01.05.2011 | 14:10 | reagovat |

    Nazvala bych to "vepřová plec ala španělský ptáček jednoduše". Bylo to chutné, ale opakovat nebudu.
    Mám radši jednodušší jídla.

  3. Jana Hrabova   03.11.2009 | 16:24 | reagovat |

    Výborné.Dát raději trochu méně okurek,jelikož se přidává zakysaná smetana,tak je to kyselejší,ale jinak ňaminka.Udělala jsem k tomu americké brambory.Dávám za 1

  4. Jitřenka Němcová   01.08.2008 | 12:05 | reagovat |

    Právě jsme dojedli a moc chválíme! Zařazuju do běžného jídelníčku. Včera jsem vařila švestkové knedlíky z bramborového těsta a kousek těsta mi zbylo. Uvařila jsem šišku a dnes jsme si tedy k této dobrotě dali bramborový knedlík. Doporučuju! Ještě mě napadlo, že až nasbírám nějaké hříbky ta kje tam přidám, aby to bylo ještě více Krokonošovo:-).Samozřejmě dávám 1

  5. ANNA POLÁKOVÁ   31.07.2008 | 11:31 | reagovat |

    Dělávala jsem tuhle papku ale s normální šlehačkou,teď jsem zkusila se zakysanou.Nemělo to chybu, dávám 1*

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web