Krabí rizoto

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      hrnek rýže
    • 500
      g krabí tyčinky
    • cibule
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželka
    • 100
      g sýr
    • zeleninová směs Hrášek s karotkou (300-350 g)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Na trošce oleje opražíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mraženou zeleninu a chvíli podusíme. Krabí tyčinky nakrájíme na kostičky, přidáme k zelenině a prohřejeme.
2
Nakonec smícháme s uvařenou rýží, ochutíme, přidáme petrželku. Každou porci posypeme strouhaným sýrem.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Belatrix
    Belatrix |

    20. 11. 2007 12:57

    Rychlé a dobré. Použila jsem radši rýži ve varných sáčcích a 2 byly tak akorát.

  • Magdalenka
    Magdalenka |

    16. 7. 2007 12:49

    jídlo hezky vypadá, příprava je rychlá a je to moc dobré! přidala jsem trošku rajčatového protlaku a sýr sem zamíchala do celého hrnce s rýží.(jen kdybych se už konečně naučila dělat rýži pořádně a uvařit ji akorát...)

  • monika
    monika |

    2. 7. 2007 08:05

    Souhlasím s "anonymem" myslím, že to není neprofesionálním přístupem, ale spíše chutí každého jedince! Toto rizoto jsem taky dělala, považovala jsem to za takový pokus a nechutnalo mi! Krabí tyčinku super, ale do salatů nebo pomazánek! Pro Věru z DC!

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    29. 6. 2007 12:58

    Tak nevím ...... ty profesionální "anonymové" v poslední době, nějak nedodržují množství ingrediencí a postup či co. tento recept jsem dělala a vím, že je moc chutný a proto dovoluji potvrdit, že to bude asi neprofesionálním postupem při vařerní.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 6. 2007 12:26

    Hnusnější rizoto jsem nejedla!!!!!!!!! Protože mám krabí tyčinky moc ráda, byla jsem zklamaná!

  • Klárka K.
    Klárka K. |

    12. 5. 2007 13:18

    Právě tohle rizotko konzumuju a moc mi chutná. Krabí tyčinky můžu. Stejně jako Jnča Koeblová jsem přidala sojovku a sladkou papriku a je to opravdu rychlá mňamka!

  • Wendy
    Wendy |

    3. 5. 2007 16:47

    Moc dobré a hlavně rychle hotové. Nenapadlo by mě dát krabí tyčinky do rizota.

  • Janča Koelblová
    Janča Koelblová |

    25. 4. 2007 08:09

    Rizoto jsem včera vyzkoušela a moc mi chutná. Jen jsem to trošku dochutila po svém. Přidala jsem ještě trochu sl.papriky, sojové omáčky a máslo.Mňam.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    4. 4. 2007 10:27

    Včera jsem dělala na večeři a samozřejmě nic nezbylo. Jen jsem nesměla říct taťkovi, že jsou tam krabí tyčinky (na tyto obměny není),až když dojedl tak jsem se mu přiznala a řekl mi, že to bylo vynikající. Dávám za 1 a mám je uložené v oblíbených.

  • Stáňa V
    Stáňa V |

    30. 3. 2007 14:16

    Včera jsem toto rizoto vařila, je moc dobré. Krabí tyčinky tomu dávají zvláštní chuť. Dávám 1 a děkuji za dobrý recept.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    27. 3. 2007 12:53

    Zajímavý recept, krabí tyčinky dávám též pouze do pomazánek a nebo listového těsta, ale do rizota, to slyším poprvé, určitě vyzkouším místo klasických žaludků a drůbků, co dělává moje mamka.

  • Airan
    Airan |

    27. 3. 2007 11:39

    I mne se to libi, vypada rychle a nenarocne.

  • barča
    barča |

    27. 3. 2007 11:24

    Ano, dobrý nápad, taky nacpu tyčinky do čehokoliv, ale do rizota mě to ještě nenapadlo.

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    27. 3. 2007 11:02

    NO to je něco pro mě. Díky Zdeno, krabí tyčinky jsou super v slaátech, pomazánkách v listovém těstě, ale rizoto mě zatím nenapadlo :-))