Kovbojský guláš s irským pivem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso
    • 3
      ks rajčata
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 5
      stroužek česnek
    • majoránka
    • mletý kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • cibule
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • poblano chile
    • celozrnný chléb
    • guinness stout
    • kapie

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibuli a česnek. Přidáme maso a lehce opečeme ze všech stran. Přidáme majoránku, mletý kmín, mletou červenou papriku a mletou chile. Vše dobře promícháme, až je maso dobře obalené kořením. Přidáme pivo a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, přikryjeme poklicí a zvolna vaříme 30 minut.
2
Po 15 minutách zkontrolujeme, aby se směs odspodu nepálila. Pokud bude nutné, přidáme více piva. Po 30 minutách přidáme rajčata a chléb, vaříme dalších 15 minut, nebo do té doby, než se rozpustí všechny kousky chleba.
3
Podle potřeby přidáme sůl a pepř. Servírujeme na širokém talíři s ozdobou z nakrájené opečené cibule a kapie. Podáváme s houskovým knedlíkem, spatzlemi, noky, bavorskými bramborovými knedlíky nebo s kukuřičným chlebem.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    28. 5. 2006 11:43

    Pane Radime, musim vam vazne recept pochvalit. Manzel si toto jidlo dobre zapamatoval, protoze uz poslednich par dni otravuje, at to udelam znova:o]

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    11. 4. 2006 18:19

    Tak jsem vyzkousela a musim pochvalit. Jednoduchy a vynikajici recept na gulasek, mnam mnam. Jen si priste musim dat pozor na chilli, trochu jsem to s nim prehnala a byl z toho moc citit. Nastesti si manzel libuje v palivych jidlech, tak mu to vubec nevadilo.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    10. 4. 2006 17:43

    Zajimavy recept. Rozhodne vyzkousim!