Kovářské maso

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks kuřecí maso prsa
    • mražená zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice)
    • 5
      ks brambory větší
    • šlehačka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu necháme vyhřát na 250 °C. Nakrájené maso zprudka opečeme na pánvi na másle a odstavíme. Zapékací mísu vymažeme máslem. Na dno dáme pokrájenou cibuli na poloviny, na ni klademe brambory nakrájené na plátky a na půlky, osolíme a opepříme. Na brambory dáme orestované kuřecí maso a rovnoměrně rozložíme, osolíme, opepříme. Přidáme rozmaženou zeleninu a rukou ji uhladíme do krajů a mírně zamačkáme, osolíme, opepříme.
2
Poslední vrstva jsou opět brambory na plátky a na půlky a zase osolit a opepřit, nakonec vše zalijeme šlehačkou nebo smetanou. Přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby. Za začátku asi 10 minut hlídáme, aby šlehačka neutekla. Poznáme to tak, že vaří k okraji pokličky. Potom pokličku mírně okryjeme a stáhneme teplotu na 220 °C a pečeme asi 20 minut. Když jsou brambory nahoře měkké, odstavíme, posypeme petrželkou a můžeme podávat.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Marta Kropáčová
    Marta Kropáčová |

    25. 2. 2009 13:42

    Na to,ze my nejsme moc zeleninovi-nam to chutnalo a je tu jeste jedna vyhoda,neni moc nadobi...vse v jednom,jak se rika,proste za 1