Autor:

Kovářské maso

Střední
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
3 ks
Mražená zelenina
(mrkev, hrášek, kukuřice)
 
Brambory
větší
5 ks
Šlehačka  
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Troubu necháme vyhřát na 250 °C. Nakrájené maso zprudka opečeme na pánvi na másle a odstavíme. Zapékací mísu vymažeme máslem. Na dno dáme pokrájenou cibuli na poloviny, na ni klademe brambory nakrájené na plátky a na půlky, osolíme a opepříme. Na brambory dáme orestované kuřecí maso a rovnoměrně rozložíme, osolíme, opepříme. Přidáme rozmaženou zeleninu a rukou ji uhladíme do krajů a mírně zamačkáme, osolíme, opepříme.

Poslední vrstva jsou opět brambory na plátky a na půlky a zase osolit a opepřit, nakonec vše zalijeme šlehačkou nebo smetanou. Přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby. Za začátku asi 10 minut hlídáme, aby šlehačka neutekla. Poznáme to tak, že vaří k okraji pokličky. Potom pokličku mírně okryjeme a stáhneme teplotu na 220 °C a pečeme asi 20 minut. Když jsou brambory nahoře měkké, odstavíme, posypeme petrželkou a můžeme podávat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Kovářské maso

Komentáře

  1. Marta Kropáčová   25.02.2009 | 13:42 | reagovat |

    Na to,ze my nejsme moc zeleninovi-nam to chutnalo a je tu jeste jedna vyhoda,neni moc nadobi...vse v jednom,jak se rika,proste za 1

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web