Kotlety v mléce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana z VM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřové kotlety vykostěné , či jiné vepřové maso - lze i drůbeží
    • 750
      ml mléko 500-750
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička koření např. na ryby, grilovací, adžika, apod.
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • 80
      g hladká mouka
    • tuk např. sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso den předem naklepeme a namočíme do mléka, aby bylo ponořené. Druhý den maso osušíme, posolíme, potřeme česnekem, posypeme kořením, obalíme v mouce a v rozkvedlaných vejcích (do nich přidáme trochu mléka z masa) a zprudka opečeme na tuku. Maso naskládáme za sebe na pekáček (nejlepší je ohnivzdorný), polejeme trochou výpeku a přiklopíme. Dáme do trouby na 100 °C asi 3/4 - 1 hodinu pomaličku péct.
2
Ve výpeku osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli a nakonec ještě zbylá rozkvedlaná vejce a uděláme velkou omeletu, z níž si každý potom kousek utrhne.
3
Jako příloha je nejlepší bramborová kaše, ale mohou být i vařené brambory nebo hranolky. Na kaši nasypeme trochu smažené cibulky
4
Kotlety jsou moc dobré i studené s chlebem, pokud zbudou.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.