Kotlety po židovsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks kotlety
    • sůl
    • 5
      stroužek česnek
    • tymián
    • 250
      g žampiony
    • 50
      g hladká mouka
    • 5
      ks vařená vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety maklepeme, osolíme, potřeme česnekem, trošku posypeme tymiánem - nesmí ho být moc, nebylo by to dobré, pouze pár snítek - a posypeme hladkou moukou. Takto přpravené kotlety zprudka opečeme na rozpáleném sádle či oleji na velké pánvi nebo na pekáčku a dáme je stranou na talíř. Oloupené a na silnější plátky nakrájené žampiony orestujeme ve výpeku po kotletách a přidáme trochu mouky, zamícháme, podlejeme a necháme chvíli dusit. Potom přidáme orestované kotlety, zase posypeme moukou a zamícháme. Pánev nebo pekáček zakryjeme a dusíme (pekáček v troubě). Občas promícháme, podlejeme - vody musí být trošku více, protože občas přidáváme trochu mouky. Zamícháme a přikryjeme pokličkou. Takto dusíme asi hodinu, až maso úplně změkne. Podle potřeby přidáváme mouku a vodu tak, abychom měli jemnou omáčku a nemuseli dělat jíšku.
2
Podáváme s bramborovou kaší, kterou naservírujeme na talíř, nahoru dáme kotletu, dozdobíme několika kolečky vařených vajec a posypeme pažitkou. Další přílohou může být zeleninový salát.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Sefarad
    Sefarad |

    15. 1. 2012 16:44

    Iste viete, že Židia nejedia bravčové mäso, takže by bolo vhodné upresniť, z akého zvieraťa je použité mäso.