Autor:

Kotlety po milánsku

Střední
Ingredience
Hladká mouka  
Kečup - jemný  
Sůl  
Kotlety
nebo ještě lépe plátky z krkovičky
 
Červená paprika
dobrá, mletá lze i štipka pálivé
 
Tuk
na opékání (olivový olej, máslo s trochou oleje, aby se nepřepalovalo)
 
Voda
nebo víno libovolné barvy
 
Worcestrová omáčka
případně
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Plátky naklepeme, posolíme a obalíme ve směsi mouky s paprikou (můžeme jí dát více). Poté je osmažíme na tuku a dáme stranou. Do výpeku přidáme vodu (víno), kečup a provaříme. Dochutíme solí, případně worchestrem, vložíme kotlety a necháme „táhnout“ - dodělat.

Podáváme s vařenými brambory, které posypeme něčím zeleným (pažitkou, petrželkou). Nepište prosím, že by Italové nedali do tohoto jídla kečup. Není to italský recept, ale české jídlo z dob, kdy jsme špagety jedli s kečupem a eidamem a o tom, co je pizza, neměli ani ponětí. Jen jsem vodu zaměnila vínem a přidala trochu worchesteru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Kotlety po milánsku

Komentáře

  1. Lusinda   18.10.2007 | 20:39 | reagovat |

    Tohle bylo mé nejoblíbenější jídlo v dětství(tj.80tá léta).Mně tedy stále chutná,je to moc milá vzpomínka.:)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web