Autor:

Kotlety po milánsku

Střední
Ingredience
Hladká mouka  
Kečup - jemný  
Sůl  
Kotlety
nebo ještě lépe plátky z krkovičky
 
Červená paprika
dobrá, mletá lze i štipka pálivé
 
Tuk
na opékání (olivový olej, máslo s trochou oleje, aby se nepřepalovalo)
 
Voda
nebo víno libovolné barvy
 
Worcestrová omáčka
případně
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Plátky naklepeme, posolíme a obalíme ve směsi mouky s paprikou (můžeme jí dát více). Poté je osmažíme na tuku a dáme stranou. Do výpeku přidáme vodu (víno), kečup a provaříme. Dochutíme solí, případně worchestrem, vložíme kotlety a necháme „táhnout“ - dodělat.

Podáváme s vařenými brambory, které posypeme něčím zeleným (pažitkou, petrželkou). Nepište prosím, že by Italové nedali do tohoto jídla kečup. Není to italský recept, ale české jídlo z dob, kdy jsme špagety jedli s kečupem a eidamem a o tom, co je pizza, neměli ani ponětí. Jen jsem vodu zaměnila vínem a přidala trochu worchesteru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kotlety po milánsku

Komentáře

  1. Lusinda   18.10.2007 | 20:39 | reagovat |

    Tohle bylo mé nejoblíbenější jídlo v dětství(tj.80tá léta).Mně tedy stále chutná,je to moc milá vzpomínka.:)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Exotické bylinky, které snadno seženete a pomůžou vám proti nachlazení Exotické bylinky, které snadno seženete a pomůžou vám proti nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web