Kotlety po milánsku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hladká mouka
    • kečup - jemný
    • sůl
    • kotlety nebo ještě lépe plátky z krkovičky
    • červená paprika dobrá, mletá lze i štipka pálivé
    • tuk na opékání (olivový olej, máslo s trochou oleje, aby se nepřepalovalo)
    • voda nebo víno libovolné barvy
    • worcestrová omáčka případně

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky naklepeme, posolíme a obalíme ve směsi mouky s paprikou (můžeme jí dát více). Poté je osmažíme na tuku a dáme stranou. Do výpeku přidáme vodu (víno), kečup a provaříme. Dochutíme solí, případně worchestrem, vložíme kotlety a necháme "táhnout" - dodělat.
2
Podáváme s vařenými brambory, které posypeme něčím zeleným (pažitkou, petrželkou). Nepište prosím, že by Italové nedali do tohoto jídla kečup. Není to italský recept, ale české jídlo z dob, kdy jsme špagety jedli s kečupem a eidamem a o tom, co je pizza, neměli ani ponětí. Jen jsem vodu zaměnila vínem a přidala trochu worchesteru.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lusinda
    Lusinda |

    18. 10. 2007 20:39

    Tohle bylo mé nejoblíbenější jídlo v dětství(tj.80tá léta).Mně tedy stále chutná,je to moc milá vzpomínka.:)