Kotlety na žampionech s klobáskou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek vepřové kotlety
    • sůl
    • olivový olej
    • 2
      cibule
    • 8
      ks žampiony Větší
    • vegeta
    • grilovací koření
    • kari
    • bazalka
    • paprika - sladká
    • 6
      ks pepř mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • 300
      g čabajská klobása
    • 150
      g anglická slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety opláchneme, jemně naklepeme a osolíme. Do olejem vymazaného pekáče rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli a žampiony (asi 1/2). Poklademe maso. Posypeme vegetou, grilovacím kořením, curry, bazalkou, paprikou a vložíme bobkové listy s pepřem.
2
Dáme zbylé žampiony, na ně nakrájenou klobásu a nakonec plátky slaniny. Lehce podlijeme horkou vodou a přikryjeme. Dusíme při 185 °C 40 minut doměkka. Poté odkryjeme a ještě 10 minut dopékáme.Výborné s americkými nebo opékanými bramborami.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Annalise
    Annalise |

    15. 5. 2007 15:43

    Samozřejmě každý dle chuti :o). A také vzhledem k tomu, že já používám slaninu domácí - uděnou a sušenou, tak si mohu dovolit kořenit více. JInak Dobré chutnání!

  • Blanka Plašilová
    Blanka Plašilová |

    15. 5. 2007 12:52

    Vypadá to moc dobře:-)ale možná bych s tou soli,vegetou a grilovacím kořením opatrně,ne?Všechno slané,že možná toho bude moc.Klobása i slanina je taky slaná.......Ale každý podle své chuti,že.Jinak určitě vyzkoušíme!