Kotlety na rozmarýnu

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové kotlety bez kosti (nebo plátky z kýty)
    • 2
      ks rajčata větší
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g sýr (nejlépe čedar nebo Primátor)
    • rozmarýn sušený, mletý
    • sůl
    • máslo nebo olej na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, okořeníme rozmarýnem (na každou kotletu stačí špetka, je velmi aromatický), naskádáme do vymaštěného pekáčku, poklademe na plátky pokrájenými rajčaty, podlijeme a pečeme v troubě (220 °C) do měkka.
2
Mezitím vidličkou rozšleháme ve větším hrnku vejce, mírně osolíme, přidáme polovinu množství strouhaného sýra a směsí zalijeme kotlety. Po ztuhnutí vajec posypeme zbylým sýrem a zapečeme, až se sýr rozpustí a začně mírně zlátnout.
3
Podáváme s bramborovou kaší nebo s brambory sypanými petrželkou.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Mekynka
    Mekynka |

    26. 9. 2006 18:24

    Je také dobré udělat směs strouhaného sýra ( viz základní recept ) a uzeného sýra a smíchat to s grilovacím kořením.