Kotlety na másle s jablky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřové kotlety podle počtu strávníků (trošku silnější plátky masa než na řízek)
    • jablka poloviční počet
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr moučkový nebo krupicový
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pekáč pořádně vymažeme máslem a na dno položíme ještě 2-3 tenké plátky másla. Každý kousek masa několikrát propíchneme vidličkou, z obou stran osolíme a opepříme a naskládáme do pekáče na máslo. Jablka oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a vypouklou stranu pocukrujeme. Na každý kousek masa položíme jednu půlku jablka. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do změknutí masa (asi hodinu). Nepodléváme, maso a jablka pustí šťávu. Během pečení můžeme občas maso přelít výpekem. Pokud jablíčka hnědnou příliš rychle, zakryjeme pekáč alobalem.
2
Podáváme s bramborovou kaší a oblohou ze sterilované zeleniny.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Renda ***
    Renda *** |

    2. 11. 2008 04:48

    Také nedávám cukr,ale přidávám oloupané stroužky česneku a po upečení rozmačkám vidličkou jablka s česnekem do úžasného sosu...

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    19. 10. 2008 17:25

    Ten recept dělám stejně jako Ivana, jen nedávám cukr a naopak pokapu citronovou šťavou. Myslím, že ten alobal je lepší kvůli vůni a chuti masa s jablky

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    19. 10. 2008 15:38

    Podobný recept jsem kdysi dělávala, měla jsem ho od kolegyně z práce. Jen s tím rozdílem, že každá kotleta se i s jablky zabalila zvlášť do alobalu a takto se pekla. Je to moc dobré.