Autor:

Kotletky s křenem a jablky

Střední
Ingredience
Vepřové kotlety 4 ks
Cibule 2 ks
Jablka
Nakyslejší
2 ks
Sůl  
Grilovací koření
Nebo na Gyros
 
Slunečnicový olej  
Strouhaný křen
Lepší je Krenex se smetanou
2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Kotlety naklepeme, osolíme a okořeníme. Je dobré obyčejné grilovací koření nebo koření Gyros. Opečeme na pánvi a naskládáme do pekáčku. Cibuli nakrájíme a necháme zesklovatět, pak k ní přidáme oloupaná a na kousky nakrájená jablka a křen. Zamícháme a dáme na kotlety do pekáčku. Trošku podlijeme a zakryté pečeme do měkka. Maso vyjmeme a šťávu rozmixujeme. Většinou je dost hustá, takže není třeba ničím zahušťovat.

<BR>Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem. Rýže se mi moc neosvědčila, mám pocit, že to chuť „hodilo“ trošku směrem k rýžovému nákypu. Množství jablek a křenu je pouze orientační, záleží na chuti. Pokud se použije Krenex se smetanou je výsledek jemnější.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)
Kuřecí cassoulet s fazolemi a klobásou Menu pro přátele Články z

Komentáře k receptu: Kotletky s křenem a jablky

Komentáře

  1. Šárka Rudlová   29.01.2009 | 20:18 | reagovat | závadný

    Připravila jsem přítelovi a bohužel nás to moc nenadchlo...Podávala jsem s americkými bramborami.

  2. Ivana Samcová   29.04.2006 | 14:13 | reagovat | závadný

    Pochutnali jsme si. Přidala jsem k tomu i zakysanou smetanu. Jen jsem to musela trochu víc podlévat, aby byla šťáva. S vařenými brambory to byl výborný oběd. Díky za recept. Ivana

  3. Marcela Vrabcová   24.02.2006 | 19:05 | reagovat | závadný

    Omacku jsem nemixovala, nechala jsem ty kousky cibule a jablek v celku a s opikackama opravdu mnamka.

  4. Mila Veselá   03.03.2005 | 14:02 | reagovat | závadný

    Tak s knedlíkem jsem to nikdy nezkoušela, protože při pečení nevznikne klasická omáčka a není jí zas tak moc. My totiž ke knedlíkům musíme mít omáčky hodně, ale asi záleží na zvyku. A když, tak bych spíš volila knedlíky bramborové, ty tolik nesají a chutově by mě k tomu seděly lépe. Dík za inspiraci, příště podávám s bramborovým knedlíkem.

  5. Jana z VM   03.03.2005 | 9:20 | reagovat | závadný

    Byly by k tomu dobré i houskové knedlíky??

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web