Autor:

Kotletky s křenem a jablky

Střední
Ingredience
Vepřové kotlety 4 ks
Cibule 2 ks
Jablka
Nakyslejší
2 ks
Sůl  
Grilovací koření
Nebo na Gyros
 
Slunečnicový olej  
Strouhaný křen
Lepší je Krenex se smetanou
2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Kotlety naklepeme, osolíme a okořeníme. Je dobré obyčejné grilovací koření nebo koření Gyros. Opečeme na pánvi a naskládáme do pekáčku. Cibuli nakrájíme a necháme zesklovatět, pak k ní přidáme oloupaná a na kousky nakrájená jablka a křen. Zamícháme a dáme na kotlety do pekáčku. Trošku podlijeme a zakryté pečeme do měkka. Maso vyjmeme a šťávu rozmixujeme. Většinou je dost hustá, takže není třeba ničím zahušťovat.

<BR>Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem. Rýže se mi moc neosvědčila, mám pocit, že to chuť „hodilo“ trošku směrem k rýžovému nákypu. Množství jablek a křenu je pouze orientační, záleží na chuti. Pokud se použije Krenex se smetanou je výsledek jemnější.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Kotletky s křenem a jablky

Komentáře

  1. Šárka Rudlová   29.01.2009 | 20:18 | reagovat |

    Připravila jsem přítelovi a bohužel nás to moc nenadchlo...Podávala jsem s americkými bramborami.

  2. Ivana Samcová   29.04.2006 | 14:13 | reagovat |

    Pochutnali jsme si. Přidala jsem k tomu i zakysanou smetanu. Jen jsem to musela trochu víc podlévat, aby byla šťáva. S vařenými brambory to byl výborný oběd. Díky za recept. Ivana

  3. Marcela Vrabcová   24.02.2006 | 19:05 | reagovat |

    Omacku jsem nemixovala, nechala jsem ty kousky cibule a jablek v celku a s opikackama opravdu mnamka.

  4. Mila Veselá   03.03.2005 | 14:02 | reagovat |

    Tak s knedlíkem jsem to nikdy nezkoušela, protože při pečení nevznikne klasická omáčka a není jí zas tak moc. My totiž ke knedlíkům musíme mít omáčky hodně, ale asi záleží na zvyku. A když, tak bych spíš volila knedlíky bramborové, ty tolik nesají a chutově by mě k tomu seděly lépe. Dík za inspiraci, příště podávám s bramborovým knedlíkem.

  5. Jana z VM   03.03.2005 | 9:20 | reagovat |

    Byly by k tomu dobré i houskové knedlíky??

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web