Kotletky pečené v alobalu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 8
      ks anglická slanina
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks zelená paprika
    • pepř mletý
    • sůl
    • máslo
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Natrháme si kousky alobalu tak, abychom do nich pak kotletu mohli zabalit. Na každý kus alobalu dáme nejdříve plátek slaniny, kotletu, na ní zase plátek slaniny a pak navršíme na měsíčky nakrájená rajčata a cibuli, na proužky nakrájenou papriku, na plátky pokrájený česnek a zeleninu zlehka osolíme i opepříme. Na celou hromádku dáme plátek másla a pečlivě zabalíme do alobalu, aby máslo nemohlo při pečení vytéct. Naskládáme na plech a dáme péct.
2
Ze začátku pečeme při teplotě 150 °C a po 20 minutách zvýšíme teplotu na 200 °C a chvíli dopékáme. Když je maso hotové, rozbalíme všechny alobaly, okraje zpevníme (uděláme z něj takovou mističku) a na všechny 4 plátky rozdělíme kelímek zakysané smetany. Dáme ještě do trouby a až se začne smetana malinko roztékat, tak vyndáme.
3
Buď můžeme každou kotletu z alobalu vyndat a přelít vypečenou šťávou nebo můžeme podávat i s alobalem.
4
<BR>Jako příloha jsou vynikající americké brambory.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    27. 10. 2006 09:40

    jsem ráda, že všem chutnalo :o)

  • Anonym
    Anonym |

    6. 9. 2006 19:47

    super,doporucuji

  • Magdalena
    Magdalena |

    22. 9. 2005 10:50

    Vyzkoušela jsem a bylo to výborné. Všem doporučuji!!

  • Zuzana Zahálková
    Zuzana Zahálková |

    20. 8. 2005 11:32

    Naprosto úžasné, zdálo se mi to na první pohled pracné, ale nebylo. Myslela jsem, že to budeme mít na dva dny, ale zdlábli jsme to ve dvou na posezení :o)Dělala jsem je také bez smetany, příště ji koupím a zkusím to s ní.

  • marcela slamdeckova
    marcela slamdeckova |

    12. 4. 2005 22:34

    vynikajici,delame doma taky,ale bez smetany,takze urcite priste zkusime i s ni...