Kotletky na šlehačce

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta
    • rajčata
    • brambory
    • vejce
    • sýr
    • šlehačka
    • kotlety možno použít i kuřecí prsa

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na tenčí plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Nakrájíme brambory na plátky a do skleněné misky prokládáme maso, brambory, maso... mezi vrstvy dáme sýr a rajčata a solíme. Můžeme solit víc, brambory sůl vytáhnou. Když máme misku téměř plnou, zalijeme šlehačkou (nemusíme šetřit), opět sýr a rajčata. Dáme péct a ke konci zalejeme opepřeným a osoleným vajíčkem. Pečeme, dokud nemáme masíčko akorátní.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • ivana anavia
    ivana anavia |

    29. 4. 2008 19:19

    dělám něco podobného, do pekáčku nakrájenou papriku, na ni osolené opepřené maso, na to plátky brambor osolím a okořením grilovacím kořením a zaliju necelou šlehačkou. Paprika dá masu šmrnc a navíc se maso nepřipaluje, mám plynovou troubu

  • ivana anavia
    ivana anavia |

    29. 4. 2008 19:18

    dělám něco podobného, do pekáčku nakrájenou papriku, na ni osolené opepřené maso, na to plátky brambor osolím a okořením grilovacím kořením a zaliju necelou šlehačkou. Paprika dá masu šmrnc a navíc se maso nepřipaluje, mám plynovou troubu

  • já já
    já já |

    25. 4. 2008 22:00

    Rajčata nedávám , dávám cibuli , neškodí ani trochu dobré anglické slaniny. Vajíčka nedávám , jen zaliju smetanou.

  • marie polatova
    marie polatova |

    25. 4. 2008 18:58

    Dělám podobně,jen místo rajčat a sýru dávám cibuli na kolečka a houby(ty jsou nejlepší čerstvé). Stačí i sterilované žampiony.A místo soli používám podravku.