Košíčky s pařížskou šlehačkou

Hodnocení:

Moje:

-
-
Di

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g tuk
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžíce mléko
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Šlehačka
    • 1
      ks pařížská šlehačka nebo šlehačka a čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zpracujeme těsto, vtlačíme je do formiček na malé košíčky a upečeme. Těsta dáváme málo, nabyde. Svaříme šlehačku s čokoládou a necháme do druhého dne vychladit. Ušlehaným krémem plníme bábovičky až den před použitím - rychle vlhnout. Bábovičky nejsou určeny na delší spotřebu. Pro tu je lze plnit krémem z 70 g másla, 70 g cukru, 80 g mletých ořechů a trošky rumu. V původním receptu je také 1 vejce.
2
Potom je polijeme čokoládovou polevou a navrch dáme oříšek.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.