Autor:

Košíčky s pařížskou šlehačkou

Střední
Těsto
Hladká mouka 300 g
Tuk 200 g
Moučkový cukr 100 g
Žloutek 2 ks
Mléko 1 lžíce
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Šlehačka
Pařížská šlehačka
nebo šlehačka a čokoláda na vaření
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Cukroví

Zpracujeme těsto, vtlačíme je do formiček na malé košíčky a upečeme. Těsta dáváme málo, nabyde. Svaříme šlehačku s čokoládou a necháme do druhého dne vychladit. Ušlehaným krémem plníme bábovičky až den před použitím - rychle vlhnout. Bábovičky nejsou určeny na delší spotřebu. Pro tu je lze plnit krémem z 70 g másla, 70 g cukru, 80 g mletých ořechů a trošky rumu. V původním receptu je také 1 vejce.

Potom je polijeme čokoládovou polevou a navrch dáme oříšek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Recept na skvělé domácí tiramisu Články z

Komentáře k receptu: Košíčky s pařížskou šlehačkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web