Autor:

Košíčky maltašky

Snadné
Porce: 55
Těsto:
Hladká mouka 300 g
Máslo 250 g
Žloutek 5 ks
Studená voda 2 lžíce
Nádivka:
Bílek 5 ks
Mleté ořechy 300 g
Cukr krupice 250 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Citronová kůra  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Ingredience na těsto smícháme a zabalené ve fólii necháme v chladu do druhého dne. Těsto rozdělíme na 50-55 kousků, každý vyválíme a naplníme ořechovou nádivkou. Tu uděláme tak, že ušleháme z bílků a cukru sníh a zamícháme ostatní ingredience. Kousky s náplní zabalíme jako koláčky a vložíme do vymazaných formiček košíčků a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Maltašky můžeme udětat tvarově jako psaníčka a upéct je bez formiček.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Košíčky maltašky

Komentáře

  1. Mirka   16.12.2007 | 20:00 | reagovat |

    Maltašky pečeme tak, že z těsta vyválíme 50 až 55 kuliček, které rozplácneme na placičku, doprostřed dáme náplň a těsto po obvodu kolem náplně zvedneme a utěsníme, že vypadá jako pytlíček (opatrně, aby se těsto neprotrhlo). Tyto pytlíčky buď posadíme do formiček - košíčků.Určitě tento recept vyzkoušejte,je moc dobrý.

  2. Nada Lhotáková   09.12.2007 | 14:34 | reagovat |

    Právě jsme se synem dopekli,dali jsme do košíčků naplnili náplní upekli,krásně se vyklopili.A ještě nejlépe chutnají.Opravdu vyzkoušejte,díky za recept.

  3. Hela -   08.12.2007 | 17:48 | reagovat |

    Ano, udělám kuličky, spodek "namočím" do mouky a namačkám je do košíčků, prstama protáhnu podél jejich stěn a ještě trochu výš. To, co je nad formičkou, odříznu nožem. Je třeba horní rantlík uhladit, aby byl hezký po upečení. Ale ten okraj nedělejte moc tenký, snáze by se lámal a nebo těsto dejte až po okraj (trochu nabyde) Můžete to zkusit, jestli se vám bude lépe vyvalovat plát těsta nebo tohle.

  4. Anna Č.   08.12.2007 | 12:52 | reagovat |

    Paní Helo,super nápad.jen potřebuji malé vysvětlení.Těsto nevyvalujete do placky,ale kousky přímo tlačíte do formičky?dík za odpověď.

  5. Anna Č.   07.12.2007 | 17:53 | reagovat |

    Peču také z tohoto těsta.Takže :velikost těsta se řídí velikostí košíčku.Na středně velký je třeba těsta velikosti vlašského ořechu,vyválíme tence na velikost menší dlaně,dáme lžičku náplně, okraje stočíme do ranečku a ten vložíme do tukem vymazané formičky.2.varianta :kousek těsta vyválíme,vložíme do formičky,dáme náplň a těsto,které přesahuje přes okraj formičky,přeložíme na náplň.Na psaníčka rozválíme těsto přibližně na obdélníček,uprostřed dáme tenký pruh náplně,přes ni přehneme delší strany obdélníku tak,aby se překrývaly a menší strany přehneme asi do jedné čtvrtiny.Souhlas s Lídou,maltašky se pečou na Moravě a jsou velmi dobré.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť Vyzkoušeno před kamerou: Přírodní deodorant a opalovací gel pro problematickou pleť
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web