Autor:

Košíčky maltašky

Snadné
Porce: 55
Těsto:
Hladká mouka 300 g
Máslo 250 g
Žloutek 5 ks
Studená voda 2 lžíce
Nádivka:
Bílek 5 ks
Mleté ořechy 300 g
Cukr krupice 250 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Citronová kůra  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Ingredience na těsto smícháme a zabalené ve fólii necháme v chladu do druhého dne. Těsto rozdělíme na 50-55 kousků, každý vyválíme a naplníme ořechovou nádivkou. Tu uděláme tak, že ušleháme z bílků a cukru sníh a zamícháme ostatní ingredience. Kousky s náplní zabalíme jako koláčky a vložíme do vymazaných formiček košíčků a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Maltašky můžeme udětat tvarově jako psaníčka a upéct je bez formiček.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Košíčky maltašky

Komentáře

  1. Mirka   16.12.2007 | 20:00 | reagovat | závadný

    Maltašky pečeme tak, že z těsta vyválíme 50 až 55 kuliček, které rozplácneme na placičku, doprostřed dáme náplň a těsto po obvodu kolem náplně zvedneme a utěsníme, že vypadá jako pytlíček (opatrně, aby se těsto neprotrhlo). Tyto pytlíčky buď posadíme do formiček - košíčků.Určitě tento recept vyzkoušejte,je moc dobrý.

  2. Nada Lhotáková   09.12.2007 | 14:34 | reagovat | závadný

    Právě jsme se synem dopekli,dali jsme do košíčků naplnili náplní upekli,krásně se vyklopili.A ještě nejlépe chutnají.Opravdu vyzkoušejte,díky za recept.

  3. Hela -   08.12.2007 | 17:48 | reagovat | závadný

    Ano, udělám kuličky, spodek "namočím" do mouky a namačkám je do košíčků, prstama protáhnu podél jejich stěn a ještě trochu výš. To, co je nad formičkou, odříznu nožem. Je třeba horní rantlík uhladit, aby byl hezký po upečení. Ale ten okraj nedělejte moc tenký, snáze by se lámal a nebo těsto dejte až po okraj (trochu nabyde) Můžete to zkusit, jestli se vám bude lépe vyvalovat plát těsta nebo tohle.

  4. Anna Č.   08.12.2007 | 12:52 | reagovat | závadný

    Paní Helo,super nápad.jen potřebuji malé vysvětlení.Těsto nevyvalujete do placky,ale kousky přímo tlačíte do formičky?dík za odpověď.

  5. Anna Č.   07.12.2007 | 17:53 | reagovat | závadný

    Peču také z tohoto těsta.Takže :velikost těsta se řídí velikostí košíčku.Na středně velký je třeba těsta velikosti vlašského ořechu,vyválíme tence na velikost menší dlaně,dáme lžičku náplně, okraje stočíme do ranečku a ten vložíme do tukem vymazané formičky.2.varianta :kousek těsta vyválíme,vložíme do formičky,dáme náplň a těsto,které přesahuje přes okraj formičky,přeložíme na náplň.Na psaníčka rozválíme těsto přibližně na obdélníček,uprostřed dáme tenký pruh náplně,přes ni přehneme delší strany obdélníku tak,aby se překrývaly a menší strany přehneme asi do jedné čtvrtiny.Souhlas s Lídou,maltašky se pečou na Moravě a jsou velmi dobré.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web