Korpus s jablky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g cukr krupice
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 5
      ks vejce nedělíme žloutek od bílku, ale dáváme společně
    • 1
      balíček prášek do pečiva spíše 1/3
    • 6
      lžička horká voda
    • 1
      lžíce olej
    • 5
      lžička marmeláda na potření korpusu, takže nezáleží na množství
    • 5
      ks jablka neoloupaných
    • 1
      balíček želatina možné i 2 podle velikosti formy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**KORPUS:**
2
1. Nahřála jsem si troubu na 150°C (elektrická trouba).
3
2. Z vajec a cukru jsem si vyšlehala směs. Nebyl to sníh, ale taková řidká směs.
4
3. Poté jsem do směsi přidala vodu, olej a opět chviličku šlehala.
5
4. Naposled jsem přidala mouku smíchanou s práškem do pečiva a pořádně vše promíchala.
6
5. Vymazala jsem si formu olejem a vysypala hrubou moukou.
7
6. Dala jsem svůj výtvor do trouby a doufala, že se povede.
8
Můj korpus se pekl zhruba 30min, ale ze začátku jsem to pekla pouze zespod a jak už nebylo těsto tekuté, dala jsem péct z obou stran.
9
**OZDOBENÍ:**
10
1. Korpus jsme si potřela marmeládou.
11
2. Nakrájela jsem si na plátky jablka a po vychladnutí korpusu je pokládala podle fantazie na povrch.
12
3. Udělala jsem si želatinu podle návodu na zadní straně obalu a polila korpus i s ovocem.
13
4. Nechala jsem celý korpus vychladnout a podávala.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.