Kořeněné masové palačinky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 125
      g hladká mouka
    • 7
      lžíce máslo
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 250
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 1
      ks cibule
    • 350
      g maso mleté či krájené
    • 425
      ml rajčata
    • 2
      lžička provensálské bylinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpustíme 3 lžíce másla, přisypeme mouku, mléko, vejce a sůl. Vyšleháme v řídké těstíčko a necháme 1/2 hodiny odležet. Mezitím nadrobno nasekáme cibuli a necháme ji na pánvi zesklovatět. Přidáme maso a opékáme. Rajčata pokrájíme na kousky, přidáme k masu a asi 20 minut dusíme. Ochutíme provensálskými bylinkami, solí a pepřem.
2
Ve zbytku másla usmažíme slabší palačinky, které následně plníme směsí a překlápíme napůl.
3
TIP: na talíři hustě posypat nakrájeným pórkem.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Annalise
    Annalise |

    15. 5. 2007 15:45

    Jen jsem chtěla dodat, že já tyto palačinky dělám jako hlavní jídlo ne jako "chuťovku". Ono ostatně byste poznali sami, že těsto na palačinku je poměrně těžké a masíko také zasytí...