Kořeněné grundle-smažené

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • ryby GRUNDLE (mražené)
    • hladká mouka
    • koření dle chuti:česnekové chilli,grilovací koření,sušený česnek,pálivá paprika,kari...
    • sůl
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Grundle necháme rozmrazit, propláchneme je ve studené vodě, necháme okapat a vysušíme je ubrouskem. Do igelitového sáčku nasypeme potřebné množství mouky s kořením dle chuti, promícháme, vložíme rybičky a zatřepeme. Obalené rybičky pak hned osmažíme v dostatečném množství rozehřátého oleje dozlatova, vyndáme děrovanou naběračkou na ubrousek. Po oschnutí osolíme a podáváme.
2
* Netradiční křupavé zobání například u vína.
Zařazení: Maso Chuťovky Rybí Slané

Komentáře k receptu

  • Vanda
    Vanda |

    9. 9. 2015 20:09

    Já jsem našla jenom dva recepty na tyhle skvělý rybičky a obojí jsou od recepty73.

  • Jana
    Jana |

    10. 9. 2012 21:01

    Recept na grundle v receptech už je a je uplně stejný.

  • Simča S.
    Simča S. |

    11. 2. 2011 13:43

    Tyhle rybičky mám spojené s dovolenou v Bulharsku - tam je prodávali na ulicích - smažené, v papírových kournoutech a jedly se místo chipsů. Pro mne masožrouta úžasné zobání :-)