Autor:

Kořeněná bábovka

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Máslo 80 g
Cukr 250 g
Vejce 2 ks
Strouhané ořechy 40 g
Kakao 2 lžíce
Hnědý rum 3 lžíce
Skořice 1 lžíce
Hřebíček 5 ks
Nové koření 5 ks
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva 1 balení
Mléko plnotučné 1/4 l

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Bábovky

Máslo, cukr a vejce utřeme do pěny (nejlépe v robotu). Do našlehané hmoty přidáme kakao, rum, oříšky, koření a mouku s práškem do pečiva střídavě s mlékem. Těsto lijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy, pečeme zvolna ve vyhřáté troubě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20 x
1-
4.7 20 5 1
Reklama
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Kořeněná bábovka

Komentáře

  1. Lucie Blechová   27.04.2009 | 15:06 | reagovat |

    Byla jsem zvědavá, pekla jsem včera a je to jako perník v bábovkové formě. Chuťově se sice nedá nic vytknout, ale asi jsem čekala něco jiného.. to už je ale můj problém :-)). Nicméně i tak za 1!!

  2. iva nemcova   01.05.2008 | 18:08 | reagovat |

    tahle babovka je proste bozi ! delala jsem ji mamine,zkusene kucharce,tak si pochutnala. zato komentar tchyne byl - hm,je dobra,ale priste tam nedavej to koreni... tak jsem se jen zasmala,korenena babovka je holt s korenim.Aspon mi toho zbylo vic ;- )))

  3. jolana behalova   04.03.2008 | 8:50 | reagovat |

    Moc dobrá, chutnalo to jako něco mezi bábovkou a perníkem!

  4. Janka Krištofová   25.02.2008 | 11:08 | reagovat |

    Opravdu moc dobrá, místo tučnějšího mléka jsem dala šlejačku, paráda

  5. marie rusnokova   25.02.2008 | 8:47 | reagovat |

    Luxusni babovka!!!!

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web