Korejská lidovka

Hodnocení:

Moje:

45 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks slepice zbavená kůže
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • maggi
    • 3
      lžíce polévkové koření
    • 2
      ks cibule střední
    • 1
      lžička červená chilli paprička mletá
    • 1
      lžička glutasol
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      šálek olej na smažení-dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře zbavíme kůže, vykostíme a maso nakrájíme na malé kousky, nebo na nudličky.
2
Z ostatních ingrediencí připravíme nálev: cibule nadrobno, česnek utřený, nebo prolisovaný. Maso promícháme s nálevem a necháme pár hodin rozležet v ledničce. Nejlépe přes noc.
3
Po rozležení osmahneme zprudka na oleji, po menších dávkách, aby se maso nedusilo, ale smažilo.
4
Podáváme s rýží.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • jirkajnene
    jirkajnene |

    22. 1. 2015 07:12

    Dobrý den paní Zdeno. Lepší by bylo rozhodně kuře. Hlavně pro křehčí maso. Já měl slepici, ale je potřeba ji skutečně nakrájet na nudličky a nechat rozležet s ostatními surovinami nejlépe přes tu noc. Může být i déle, nic se nezkazí. Dobrou chuť. :-)

  • jirkajnene
    jirkajnene |

    22. 1. 2015 06:55

    Kuře bude jistě lepší a křehčí. Já použil slepici, jelikož jsem ji právě měl. Hlavně ale na nudličky a dle návodu uleženou s ostatními surovinami. :-)

  • Zdena
    Zdena |

    19. 1. 2015 14:16

    Kuře nebo slepice?