Autor:

Koprová polévka s francouzskými knedlíčky

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Telecí maso 250 g
Mrkev 2 ks
Petržel 1 ks
Malý celer 1 ks
Cibule 1 ks
Kopr 2 svazek
Smetana 1 sklenice
Sůl  
Francouzské knedlíčky
Máslo 125 g
Vejce 2 ks
Hladká mouka 1/2 sklenice
Koprová polévka s francouzskými knedlíčky

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Očištěnou zeleninu zalijeme studenou vodou, přidáme maso, až začne voda vřít, mírně ji osolíme. Jeden svazek kopru vložíme do polévky a pod pokličkou vaříme asi hodinu. Poté vývar scedíme. Mrkve nakrájíme na kostičky a přidáme do vývaru.

Připravíme knedlíčky. Žloutky utřeme s máslem a postupně přisypáváme mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme do těsta a jemně promícháme. Z těsta lžičkou vykrajujeme knedlíčky a zavařujeme je ve vývaru. Po vyplavání na povrch je ještě 7-8 minut povaříme. Nakonec do polévky přidáme smetanu a nakrájený kopr.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Reklama
Štěpánská s žemlovými knedlíky Česká klasika na talíři Články z

Komentáře k receptu: Koprová polévka s francouzskými knedlíčky

Komentáře

  1. jarmila   28.08.2007 | 22:29 | reagovat | závadný

    Docela zajímavý recept, asi ho zkusím, jen mne po přečtení napdá, jestli se ta zelenina nevaří moc dlouho, mrkev po hodině vaření musí být moc měkká. Mám raději zeleninu pevnější, tak ji přidám asi k masu později....

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web