Koprová polévka s francouzskými knedlíčky

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g telecí maso
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks malý celer
    • 1
      ks cibule
    • 2
      svazek kopr
    • 1
      sklenice smetana
    • sůl
  • Francouzské knedlíčky
    • 125
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 0,5
      sklenice hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou zeleninu zalijeme studenou vodou, přidáme maso, až začne voda vřít, mírně ji osolíme. Jeden svazek kopru vložíme do polévky a pod pokličkou vaříme asi hodinu. Poté vývar scedíme. Mrkve nakrájíme na kostičky a přidáme do vývaru.
2
Připravíme knedlíčky. Žloutky utřeme s máslem a postupně přisypáváme mouku.
3
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme do těsta a jemně promícháme. Z těsta lžičkou vykrajujeme knedlíčky a zavařujeme je ve vývaru. Po vyplavání na povrch je ještě 7-8 minut povaříme. Nakonec do polévky přidáme smetanu a nakrájený kopr.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • jarmila
    jarmila |

    28. 8. 2007 22:29

    Docela zajímavý recept, asi ho zkusím, jen mne po přečtení napdá, jestli se ta zelenina nevaří moc dlouho, mrkev po hodině vaření musí být moc měkká. Mám raději zeleninu pevnější, tak ji přidám asi k masu později....